VİDEO-CHP seçmen kayıt listelerine itiraz ret edildi

VİDEO-CHP seçmen kayıt listelerine itiraz ret edildi
CHP Kulp ilçe başkanlığının hayali seçmen kayıtları konusunda ilçe seçim kuruluna yaptığı itiraz ret edildi.


TİGRİS HABER - CHP Kulp ilçe başkanlığının hayali seçmen kayıtları konusunda ilçe seçim kuruluna yaptığı itiraz ret edildi. Askı listesinden sadece 43 seçmen için itiraz kabul edilirken, 2 bin 790 seçmen için yapılan itiraz ret edildi.

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, ilçe seçim kurulunun ret kararı üzerine bir açıklama yaptı. Tanrıkulu, şunları söyledi;
“Kulp ilçe örgütümüzün, Kulp merkezinde ikamet etmedikleri gerekçesiyle seçmen askı listesine yaptığı itiraz, 43 seçmen için kabul edilip; 2 bin 790 seçmen için reddedilmiştir.

img-2612.png

Red gerekçesinde 2790 seçmenin, seçim günü oluşabilecek olaylara karşı seçim güvenliği için Kulp ilçesine kaydırılan güvenlik güçleri olduğu ve bu nedenle de itirazın reddine karar verildiği yazılmıştır.”

Seçim sonuçlarını etkiler

Tanrıkulu sadece kulp ilçesinde değil, bölgenin diğer il ve ilçelerinde güvenlik görevlilerinin seçmen olarak kaydedildiğini hatırlattı, şöyle dedi; “Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde 2 bin 790 güvenlik görevlisinin seçmen olarak kaydedilmesi seçim sonuçlarını doğrudan değiştirecek bir karardır. Kararda belirtilen, güvenlik güçlerinin yeni seçmen olarak kaydedilmesi gerekçesi ise sadece Kulp'ta değil; bölgenin birçok kritik il ve ilçesinde yapılmıştır.

img-2610.pngBu olgu tek başına sonuçları değiştireceği için seçimlerin adil olmayacağının göstergesidir. Seçimlerin adilliği, sadece seçim gününe göre belirlenebilecek bir olgu değildir; seçmen kütüklerinin askıya çıkartılmasından, oy kullanımına, oy sayımına ve seçim sonuçlarının kesinleşmesine dair süreci ifade eder.
img-2611.png

Seçmen kütüklerine güvenlik güçlerinden oluşan yeni seçmenlerin yazılması kararının sonuçları etkilemek için verildiği çok açıktır. Yerel seçimler bakımından adil olmayan süreç, bu tip uygulamalarla ve kararlarla maalesef başlamıştır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.