VİDEO - "Diyarbakır benim için öncelikli bir kent"

VİDEO - "Diyarbakır benim için öncelikli bir kent"
Diyarbakır Sur’da müzik yapan sanatçıları ağırlayan mekânlardan Amytıs’de sahneye çıkan sanatçı Dodan Özer dinleyenleri büyüledi.

Mümin Ağcakaya - Özel

TİGRİS HABER - 1978 Muş Varto doğumlu Dodan Özer, 2017 yılında O Ses Türkiye yarışmasında birinci olan sanatçı, Ali Ekber Çiçek’e ait “Haydar Haydar” adlı parçasıyla dinleyenleri hayran bırakmıştı.

Diyarbakır’da başlayan Konser Mevsimi devam ediyor. 2017 yılında TV 8’in düzenlediği ‘O Ses Türkiye’ yarışmasında birinci olan sanatçı Dodan Özer, Diyarbakır’da söylediği türkülerle coşturdu. Sur içindeki tarihi konaklardan biri olan, daha sonra müzikli mekâna dönüştürülen Amytıs’de konser veren sanatçı Dodan Özer Tigris Haber Gazetesine konuştu.

dodan-tigris-1.jpg

Dodan Özer şunları söyledi;

“Diyarbakır benim için çok öncelikli bir şehir. Her zaman da benim için öncelikli oldu. Hayatımın uzunca bir bölümünü İstanbul’da yaşamama rağmen Diyarbakır’la daha yoğun tanışmam 2010-2011 yıllarında oldu. Ondan sonra da geldiğim zaman bölgenin kültür ve tarih açısından zenginliğini keşfetmek başka bir hikâye. Diyarbakır Türkiye’de kültür ve sanatın da çok fazla icra edildiği bir yer,  Bir merkez konumunda. Bu konuda her zaman yaşamış olduğum kentteki insanlara Diyarbakır’ı görmelerini söylerim. Diyarbakır’daki kültürel etkinliklere katılmak da bir o kadar güzel bir şey. Önceden de burada birçok konserimiz oldu ama bu akşam benim için çok özel bir yer burası. Çünkü hem mimari olarak Diyarbakır’ı anlatan bir mimariye sahip bir yerde sahne alacağız. Amytıs mekânda da kültür ve sanatla ilgili çalışmalar olduğunu gördüm ve burada sahne alıyor olmak da beni ayrıca mutlu etti. Umarım dinleyicilerde aynı keyifle aynı muhabbetle bizim hissettiğimiz şeyleri hissederler.”

dodan-tigris-2.jpg

Müzikle bir şeyler yaratmak için büyük çaba harcayacağım

Yaklaşık 25 yıldır müzikle uğraştığını söyleyen Dodan Özer, birçok projede var olduğunu, bundan sonra da müzikle ilgili her projede yer alacağını belirterek şöyle dedi;

“Beni buraya davet eden, Diyarbakır’da olmama vesile olan öncesinde de beni kabul eden herkese çok teşekkür ediyorum. Şehrin kendi havası zaten bütünlüğü her noktada o davetkâr halini çok benimsiyor çok seviyorum. Yerelde haberler yapan Tigris Haber'e de çok teşekkür ediyorum. Röportajı benimle gerçekleştirdiği için. Hoşça kalın diyorum.” 

dodan-tigris-3.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.