VİDEO - Diyarbakır tarihini sözlü anlattılar

VİDEO - Diyarbakır tarihini sözlü anlattılar
Diyarbakır/Sur: Bir Bellek Yolculuğu projesi kapsamında yapılan DKVD Sözlü Tarih Çalışmaları’nın ilk videosu ‘Hanlar, Çarşılar’ DKVD’nin web sitesinde ve Youtube kanalında yayınlandı.

DKVD ilk videoyu yayınladı

TİGRİS HABER - Suriçi’nde yer alan hafıza mekânlarının anlatıldığı kliplerin bu ilk bölümünde Perran Ocak Toksöz, Mehmet Mercan, Kemal Köse, Can Şakarer, Halit Ötük, Aydın Kılıççı, Musa Tutka, Mari Çelik, Berat Beran ve Nuri Sınır Diyarbakır’ın hanlarının ve çarşılarının kendi hafızalarında bıraktığı izleri anlatıyor.

9 video klip

9 video klipten oluşan bu çalışma kentin kaybolan, tahrip edilen, ve kaybolma riski taşıyan kültürel birikimini, Suriçi’nde yer alan başat hafıza mekanları ile görünür kılmayı amaçlıyor. 24 farklı isim bu hafıza mekânlarını Hanlar ve Çarşılar, Sinema ve Pastaneler, Hamamlar, Kahvehaneler, Balıkçılarbaşı, Eğlence Mekânları, Ulu Cami ve Çevresi, Dörtyol başlıkları altında ele alıyor.

DKVD Sözlü Tarih Çalışmaları, Diyarbakır/Sur: Bir Bellek Yolculuğu projesinin bir parçası olarak Hrant Dink Vakfı Sivil Toplumu Güçlendirme Hibe Programı 2019-2021 kapsamında Avrupa Birliği desteğiyle üretildi. 4 hafta boyunca her salı ve cuma günü yayınlanacak olan diğer video klipleri DKVD’nin sosyal medya hesaplarından takip edilebiliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.