VİDEO - Diyarbakır ulu cami’de engelliler için ‘engel’ yok artık

VİDEO - Diyarbakır ulu cami’de engelliler için ‘engel’ yok artık
 Özel Haber
Diyarbakır’ın tarihi Ulu Camiye bedensel engellilerin de girebilmesi için başlatılan çalışmalarda sona gelindi. Ulucami içinde tuvaletlere giden bölümdeki merdivenler yıkılmadan aslına özgü bir şekilde taştan rampa yapıldı ve bu bölümdeki sorun giderildi.

Ramazan YAVUZ - ÖZEL HABER

TİGRİS HABER - Diyarbakır’ın tarihi Sur ilçesini görmeye gelen yerli ve yabancı turistlerin ilk uğrak yerlerinden biri olan Sur ilçesinin merkezindeki tarihi Ulucami’de uzun yıllardır yaşanan bir sorun yakın zamanda giderilmiş olacak.

ulucami-tas-rampa-2.jpg

Tigris Gazetesi’nin 11 Temmuz 2023 tarihinde “Bedensel engelliler tarihi yapılara giremiyor” başlığıyla verdiği haberde, bedensel engellilerin tarihi yapılara girememe sorunları ile bebek arabalarıyla gelen ailelerin iniş rampası olmadığı için güçlük çektikleri detaylı şekilde ele alınmıştı.

Engelliler tuvaletleri de artık kullanabilecek

Tigris Gazetesinde yer alan haberden sonra yetkililer harekete geçti. İlk olarak Ulu Cami’nin ana giriş kapısındaki 7 basamaklı merdivenin bir bölümü ilgili kurumlardan gerekli izinler alındıktan sonra 7 Aralık 2023 tarihinde yıkılmış ve çalışmalara başlanmıştı. Ulu Cami ana giriş kapısında taştan rampa yapılması çalışmaları sürerken, bedensel engellilerin tuvaletleri kullanabilmeleri içinde caminin bu bölümünde başlatılan çalışmalar ise tamamlandı.

ulucami-tas-rampa-5.jpg

Tuvaletlerin bulunduğu bölümde yer alan ve 4 basamaktan oluşan merdivenin duvar kesimine bedensel engellilerin kullanması için caminin de tarihi yapısı göz önüne alınarak taştan rampa yapıldı. Yeni yapılan ve henüz tam olarak kurumayan taş rampaya kimsenin basıp tahrip etmemesi için etrafı avludaki banklarla kapatıldı.

ulucami-tas-rampa-6.jpg

Avluya inen tek basamağa ise demirden ikinci bir seyyar rampa konularak sorun çözülmüş oldu.

ulucami-tas-rampa-3.jpg

“Tigris ve yetkililere teşekkür ederiz”

Diyarbakır Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Ömer Askan, sorunlarına el atıldığı için memnun olduklarını söyledi. Askan, “sorunlarımızı gidermek için başlatılan çalışmalardan çok mutlu olduk. Daha önce yapılması gerekiyordu. Allah onlardan razı olsun çok önemli ve anlamlı bir eksikliği gidermiş oldular. Artık engelli bireylerimizde Ulu Caminde dini vecibelerini rahatlıkla yerine getirebilecek. İlk haberi yapan Tigris gazetesine ve duyarlılık göstererek bu sorunumuzu çözen yetkililere çok teşekkür ediyoruz. Allah onlardan razı olsun” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum