VİDEO - Diyarbakır'da 4 yıl aradan sonra kitap fuarı düzenlenecek

VİDEO - Diyarbakır'da 4 yıl aradan sonra kitap fuarı düzenlenecek
Diyarbakır’da 4 yıl aranın ardından 16-24 Aralık tarihlerinde gerçekleşecek olan 10’uncu kitap fuarının lansmanı yapıldı.

Serhat Özdemir - Mahsum Rençber

TİGRİS HABER - Diyarbakır Gazeteciler Cemiyeti’nde gerçekleşen lansmanda Diyarbakır DTSO Başkanı Mehmet Kaya, Eylül Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Çayır, Yazar Şeyhmus Diken fuara ilişkin konuşma yaptı. Mezopotamya Uluslararası fuar ve Kongre merkezinde düzenlenecek Fuarda 200'ün üzerinde yayın evi ve 300'ün üzerinde yazarın katılması bekleniliyor.

'Rekor seviyede katılım bekleniliyor'


10’cusu gerçekleşecek olan kitap fuarına ilişkin konuşma yapan Diyarbakır DTSO Başkanı Mehmet Kaya, rekor bir katılım gerçekleşeceğini ifade ederek, “4 yıl aradan sonra yapılan kitap fuarı için bir araya gelmek bizim için mutluluk verici. Son dönemde kitap üreticilerinin yaşadığı sorunlar, pandemi ve lojistik sıkıntılar kitap fuarlarının yapılmasına engel oldu. Bu kitap fuarı 9 gün sürecek. Kitap fuarı şenlik havasında geçiyor. Rekor seviyede bir katılımın olacağını düşünüyoruz. Kitap fuarı için Diyarbakır'da bir yürütme kurduk. Diyarbakır'da yapılacak fuarın en iyisi olması için uzun uğraşlar verdik“ dedi.

'Barış ve kardeşlik içerisinde düzenleyelim'

Eylül Fuarcılık öncülüğünde gerçekleşecek olan fuara ilişkin, Eylül Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Çayır, barış ve kardeşliğin ön planda olacağı ve barışçıl bir fuar olmasını istediklerini dile getirerek, “ Biz güzel bir fuar olacağına inanıyoruz. Birçok şehirde kitap fuarı düzenlemeye devam ediyoruz. Amacımız yazar ve okuyucuyu birleştirmek. Burada kitap fuarı düzenlemeyi istemiştik. Burada bir komite kuruldu. Bu komitenin yanı sıra herkesin birlik beraberlik içerisinde olduğu bir fuar düzenleyeceğiz. Bizlere düşen iş 16-24 Aralık tarihleri arasında bu fuarı en iyi şekilde düzenlemektir. Yeter ki barış ve kardeşlik içerisinde bunu düzenleyelim“ diye konuştu.

'Heyecan verici bir fuar olacak'

Lansmanda konuşan Yazar Şeyhmus Diken ise heyecan verici bir fuar olacağını dile getirerek, şunları söyledi;


"Biliyorsunuz kitap fuarları sadece kitap fuarları değildir. Kitap fuarları tüm fuarların içerisinde yer aldığı bir fuar türüdür. Kitap fuarının tüm kesimlere hitap ettiğini söylemek isteriz. Yürütme kurulunda Kürtçe kitaplar basan 10 yayın evi bulunuyor. Bu kurul Mezopotamya Fuarcılık ve Eylül Fuarcılık ile görev alacak. Ayrıca kitap fuarlarının belirleyici bir noktası var. Diyarbakır Kitap Fuarı heyecan verici bir fuar olacak. Bunu şimdiden söylüyorum. Fuarın başlangıç haftası itibari ile bir şekilde basının çaba göstermesini rica ediyoruz"

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.