VİDEO - Diyarbakır’da bina sakinlerinin ‘Sınır’ tepkisi!

VİDEO - Diyarbakır’da bina sakinlerinin ‘Sınır’ tepkisi!
Büyükşehir Belediyesi’nce iki yıl önce yapılan numarataj değişikliği hatası yıllarca Sur İlçesi’ne bağlı Ziya Gökalp Mahallesi’ne bağlı olan Yalçın Sokaktaki iki bina İskender paşa Mahallesi’ne bağlandı.

TİGRİS HABER - Büyükşehir Belediyesi’nce iki yıl önce yapılan numarataj değişikliği hatası yıllarca Sur İlçesi’ne bağlı Ziya Gökalp Mahallesi’ne bağlı olan Yalçın Sokaktaki iki bina İskender paşa Mahallesi’ne bağlandı. Duruma tepki gösteren iki bina sakini, eski mahallelerine kavuşmak için sürdürdüğü mücadeleleri sonuçsuz kaldı.

whatsapp-video-2024-01-23-at-10-06-56-mp4-snapshot-00-13-570.jpg

Diyarbakır’ın merkez Sur İlçesinde Büyükşehir Belediyesince yapılan numarataj çalışmaları sırasında iki bina sakinini yıllardır hizmet aldığı mahallesinden ayırdı. Bina sakinlerinin 2 yıldır sürdürdüğü mücadeleden sonuç alınamadı.

Alınan bilgiye göre, Yaklaşık 2 yıl önce Büyükşehir Belediyesi’nce Sur’da numarataj çalışması başlattı. Yapılan çalışmalar sırasında yıllardır Ziya Gökalp Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Yalçın Sokak ve içinde yer alan iki bina İskender paşa Mahallesi’ne bağlandı.

whatsapp-video-2024-01-23-at-10-06-56-mp4-snapshot-01-10-631.jpgDuruma tepki gösteren bina sakinleri, eski mahallerinde kalmak için Büyükşehir ve Sur Belediyesi’ne başvurdu. Onlardan sonuç alamayınca devreye İskender paşa Mahalle Muhtarı Ali Ürün ve Ziya Gökalp Mahalle muhtarı Muhsin Sanay girdi. Ürün ve Sanay, bina sakinlerinin mağduriyetini Büyükşehir Belediyesi ve Sur Belediyesi’ne iletti. Sanay’ın ve Ürün’ün 2 yıllık tüm çabalarına rağmen sonuç değişmedi.

Ziya Gökalp Mahalle Muhtarı Muhsin Sanay, sınırın düzeltilmesi için Sur Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi’nde arasında defalarca mekik dokuduklarının altını çizerek, şöyle dedi:

“Ancak sonuç alamadık. En son Müdire Hanım bu sorunu çözeceğini söylemişti. Yaklaşık iki yıldan fazla bir zamandan bir cevap alamadık.

whatsapp-video-2024-01-23-at-10-06-56-mp4-snapshot-00-45-218.jpg

İki mahalle muhtarının itirazları sonucu değiştirmedi

Ben ve İskenderpaşa Mahalle muhtarı Ali Ürün birlikte sınırların düzeltilmesi için dilekçe verdik. Ancak henüz sınırlar düzeltilmedi. Çok garip bir olay. 31 Mart’ta seçimler var. Bu vatandaşlarımız ne yapacak? Daha önce bizim seçmenler şimdi İskenderpaşa Mahallesinde oy kullanacaklar.

Biz sınırlara rağmen vatandaşımıza her türlü hizmeti sunuyoruz. Bizden talep ediyor. İki binada 15 ev bulunuyor. Sınırların düzeltilmesi sokaktaki iki binamızın yeniden Ziya Gökalp Mahallesi’ne bağlanmasını istiyoruz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.