VİDEO - Diyarbakır'da Boks ve Muay Thai'ye ilgi artıyor

VİDEO - Diyarbakır'da Boks ve Muay Thai'ye ilgi artıyor
Muay Thai Milli Takım Antrenörü ve Muay Thai ve Boks Sporu Federasyonu İl Temsilcisi Mehmet Çerçel, Diyarbakır'da Muay Thai, Kick-Boks ve boks sporunun gelişmesi için çaba sarf ettiklerini belirtti.

Özel Haber - Şeyhmus KIZILASLAN

TİGRİS HABER - Muay Thai Milli Takım Antrenörü ve Muay Thai ve Boks Sporu Federasyonu İl Temsilcisi Mehmet Çerçel, Diyarbakır'da Muay Thai, Kick-Boks ve boks sporunun gelişmesi için çaba sarf ettiklerini belirterek, bireysel spor branşları için açılan her salonunun uyuşturucuya vurulan bir darbe olduğunu söyledi.

diyarbakir-muaytai-2.jpg

Ring sporları da denilen Muay Thai, Kick-Boks ve Boks sporu, Diyarbakır'da büyük ilgi görmeye başladı. Özellikle gençlerin bu sporlara büyük bir yönelim gösterdiğine dikkat çeken Muay Thai Milli Takım Antrenörü ve Muay Thai ve Boks Sporu Federasyonu İl Temsilcisi Mehmet Çerçel, "2021 yılında katıldığımız ilk turnuvada sporcumuz Serhat Dernek, 4 maç kazanarak, milli takıma katıldı. İlimizde boks branşından milli takıma giren ilk ve tek sporcumuz. 2023 yılında da bir sporcumuz katıldığı Türkiye Şampiyonasında yarı finale kaldı. Bu yıl da çalışmalarımız bu yönde. Tabi Gençlik ve Spor İl Müdürümüz ve Boks Federasyonu Başkanımız, boks branşının gelişmesi için bizlere destek veriyor. Bu yönde kentimizde bazı çalışmalar yapmak istiyoruz. Önümüzdeki yıllarda bir hakemlik kursu, ardından boksun ilk Türkiye şampiyonasını Diyarbakır'a getirmeyi düşünüyoruz. Nasipse olacak. Bu daha önce karatede, 2019 yılında yapılmıştı. Karateden sonra biz geliyoruz. Boksta bir Türkiye Şampiyonası, Diyarbakır'da ilk olacak ve bu çok büyük bir faaliyettir. İlimiz açısından çok olumlu ve sevindirici bir gelişme. İlimizde sporun gelişmesi açısından şampiyonaya ev sahipliği yapmak çok iyi olacaktır" diye konuştu.

diyarbakir-muaytai-3.jpg

Muay Thai ve Kick Boks alanlarında sporcu yetiştirmeye çalıştıklarını ifade eden Çerçel, "Türkiye'de ring sporu neredeyse biz oradayız. 3'ü bir arada. Gençlerde boks, yıldızlarda sporcu hazırlıyoruz. Kick Boks'ta da İstanbul'da uluslararası bir kupa var. Oraya hazırlanıyoruz. Bu arada çalıştırdığımız sporcular ilimizdeki genç ve dezavantajlı çocuklardır. Yoksul aile çocuklarıdır. Sporu da çok seviyorlar. Hepsi başarılı sporculardır" dedi.

diyarbakir-muaytai-1-001.jpg

Sporu, uyuşturucuya karşı geliştiriyoruz

Diyarbakır Gençlik ve Spor il Müdürlüğünden destek aldıklarını, bazı kurumlar ve sivil toplum örgütlerinden destek alamamaktan yakınan Çerçel, "Diyarbakır'da bireysel spora verilen destek maalesef çok yetersiz. Açılan her spor salonu uyuşturucuya vurulan bir darbedir. Diyarbakır'da uyuşturucu kullanım yaşı 12-13 yaşına kadar düşmüştür. Spor yapan çocuk, sigara bile içmez. Gençleri spor salonlarına bekliyoruz. Bizim branşlara yönelsinler, bizim branşlar onlara gelecek sağlar. Ayrıca boks gelecek vaat eden bir spor branşıdır. Üzerinde yoğunlaştığımız branş bokstur. Bizim spor, savunma sporudur. Özellikle gençlerin, kız çocuklarının mutlaka bir savunma sporunu öğrenmelerini istiyoruz" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum