VİDEO - Diyarbakırlı minik şairler, şiirleriyle büyüledi

VİDEO - Diyarbakırlı minik şairler, şiirleriyle büyüledi
 Özel Haber
Diyarbakır Tanıtma, Kültür ve Yardımlaşma Vakfı (DİTAV) ile Doğu Pediatri Derneği tarafından düzenlenen “Diyarbakır ve Şiir” temalı 1.şiir yarışmasında dereceye giren miniklere ödülleri düzenlenen törenle verildi.

Ramazan Yavuz -ÖZEL HABER

TİGRİS HABER - Diyarbakır Tanıtma, Kültür ve Yardımlaşma Vakfı (DİTAV) ile Doğu Pediatri Derneği tarafından düzenlenen “Diyarbakır ve Şiir” temalı 1.şiir yarışmasında dereceye giren miniklere ödülleri düzenlenen törenle verildi. Törende minik şairler Diyarbakır üzerine yazdıkları şiirlerle büyük beğeni topladı.

cocuk-sairler-siirt-yarismasi-3.jpegDİTAV ve Doğu Pediatri Derneği işbirliğiyle düzenlenen “Diyarbakır ve Şiir” temalı 1. Şiir yarışmasına 7-12 ve 13-17 yaş grubundan 110öğrenci katıldı. Yarışmaya gönderilen şiirler, Diyarbakırlı yazarlar Şeyhmus Diken, Birsen İnal ile Doğu Pediatri Derneği Başkanı Doç.Dr. Muhammet Asena’dan oluşan jüri tarafından derecelendirildi. Jüri 21 olan Diyarbakır plakasına da özdeş olması için toplamda 21 katılımcıya birincilik, ikincilik, üçüncülük ve mansiyon ödülü verdi. Sur içi Lalebey mahallesinde bulunan DİTAV Kültür ve Sanat Evi’nde düzenlenen ödül törenine, DİTAV Diyarbakır Şube Başkanı Erhan Akalın, Doğu Pediatri Derneği Başkanı Doç. Dr. Muhammet Asena, DİTAV Yönetim Kurulu Üyeleri, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Korkmaz, etkinliğe destek veren Berko İlaç’ın Diyarbakır İl Müdürü Abdurrahman Özhan ve yarışmada dereceye giren öğrencilerin aileleri katıldı.

cocuk-sairler-siirt-yarismasi-4.jpeg

Törende yazar Birsen İnal tarafından sahneye çağrılan çocuklar ve gençler dereceye giren Diyarbakır üzerine yazdıkları şiirlerini tek tek okudu ve büyük beğeni topladı. Daha sonra yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

“YARIŞMALARI DAHA DA BÜYÜTECEĞİZ”

DİTAV Yönetim Kurulu Üyesi yazar Şeyhmus Diken, Doğu Pediatri Derneği ortaklığı ile düzenledikleri 1. Şiir yarışmasında ana temanın Diyarbakır olduğunu belirterek, “ yarışmayı 2 kategoride düzenledik 7-12 birinci grup, 13-17 yaş ise ikinci gruptu. Toplamda 110 çocuk ve gencimiz katıldı. Bunların içinde Diyarbakır plakası ile özdeş olacak şekilde 21’ine birincilik, ikincilik, üçüncülük ve mansiyon ödülleri verildi. Diğerleri de iyiydi elbette. Umarız bundan sonraki yıllarda çok daha geniş kesimlere ulaşacak yarışmalar düzenleyeceğiz. Pediatri Derneği Başkanı Doç. Dr. Muhammet Asena da bizim vakıf üyemiz. Zaten bu yarışmayla ilgili öneride ondan geldi. Bizimde ilgi alanımız dâhilindeydi onu bugün gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

cocuk-sairler-siirt-yarismasi-5.jpeg

“ÇOCUKLARI PSİKO SOSYAL AÇIDAN DESTEKLEMEK İSTİYORUZ”

Doğu Pediatri Derneği Başkanı Doç. Dr. Muhammet Asena ise, bu şiir yarışmasının ilk adım olduğunu, önümüzdeki yıllarda da bunu geliştirerek devam ettireceklerini belirterek, “Şiir, çocukların algı dünyasına renk getirmesi ve onların hayal gücünü geliştirmesi bakımından oldukça önemlidir. Çocuklar, gelişimlerinin her döneminde şiire karşı olumlu tepki gösterirler; şiir dinlemekten, okumaktan ve ezberlemekten zevk alırlar. İnşallah bundan sonra da şiir ve hikâye yarışmalarımızla çocuklarımızı psiko sosyal açıdan desteklemek istiyoruz. Yeni Şeyhmus Dikenler, Mıgirdiç Margosyanlar yetiştirmek istiyoruz. Bu açıdan da çocuklarımızın hem yanında olacağız ve hem de destekleyeceğiz.“ diye konuştu.

cocuk-sairler-siirt-yarismasi-6.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.