VİDEO - Güvercin Otel’i onarıldı!

VİDEO - Güvercin Otel’i onarıldı!
2 Şubat tarihinde elektrik aksamından kaynaklandığı ileri sürülen yangından dolayı 500’e yakın güvercinin yanarak, telef olduğu Güvercin Otel’de, yangının yaraları sarılıyor.

Haber: Sait BAYRAM - Kamera: Mevlüt BAĞIRMAZ

TİGRİS HABER - Üyelerinin maddi imkânları ile onarılan Otel’de yeni güvercinler yerleştirilirken, Dernek Başkanı Veysel Hatısaru, yetkililerden bekledikleri desteği alamadıklarından yakındı.

“Yaralarımızı sarıyoruz”

Dağkapı Gök Ela Güvercinleri Yaşatma Derneği Başkanı Veysel Hatısaru, yangından bir ay sonra kendi çabalarıyla kendi zararlarını onarmaya gayret ettiklerini ifade ederek, “Elimizden geldiği kadar eş, dostların ve arkadaşların yardımıyla temizliğimizi yaparak, yaralarımızı sarmaya çalışıyoruz. Maddi ve manevi olarak zararımız büyüktür” dedi.

“2 milyon TL’lik zararımız var”

Yangında 2 milyon TL’lik zararlarının olduğuna işaret eden Hatısaru, “Yani gerekli mercilere başvurduk. Her türlü yardımı ve desteği bekliyoruz. Şuana kadar bir sonuç çıkmadı. Dernek olarak başvurduk. Bize destek olurlarsa yeniden derneğimizi kalkındıracağız. Üyelerimizle bir araya geleceğiz. Bizim büyüklerimizden talebimiz, ellerinden geldiği kadar destek olmalarını istiyoruz. Bizim yaşadığımız bir afetti. Kundaklama olayı değil, elektrikten kaynaklanan bir yangın yaşandı” şeklinde konuştu.

“500-600’e yakın güvercin telef oldu”

Hatısaru, Yangında 500-600 adet güvercinin telef olduğuna değinerek, “Burayı kendi imkânlarımızla toparladık. Sağ olsunlar dostlar ve yardımseverlerin desteğiyle kendimize göre bir şeyler yaptık. Kaybettiğimiz kuşların yerine yenilerinin gelmesi için zaman, çaba ve emek istiyor. Her bir kuşumuzun çifti 60 bin lira değerindeydi. Yani her bir yuvadan 8 tanesini kurtarırken, 12 güvercinimiz telef oldu. 500-600 güvercinimiz telef oldu. Kaybımızın maddi ve manevi oldukça büyüktür” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.