VİDEO-Her dilde seslere yolculuk

VİDEO-Her dilde seslere yolculuk
 Özel Haber
Uzun zamandır müzik dünyasında yaptıkları klip çalışmalarıyla adından söz ettiren ‘Peyal’ müzik grubu dün akşam ilk defa Sezai Karakoç KKM’de verdikleri konserde seyircileriyle buluştu.

Özel Haber/ Mümin Ağcakaya

TİGRİS HABER - Uzun zamandır müzik dünyasında yaptıkları klip çalışmaları ve sosyal medya paylaşımlarıyla adından sıkça söz ettiren ‘Peyal’ müzik grubu dün akşam Sezai Karakoç KKM’de ilk defa verdikleri konserle seyircilerin karşısına çıktı.

Seyircilerin karşısına ilk kez çıkma heyecanını yaşayan ‘Peyal Müzik Grubu’ birçok dilde söyledikleri müzikle izleyicilerin beğenisini kazandı.

Grup Peyal’de hem enstrüman kullanan hem de solistlik yapan sanatçılar konser sonrası yaşadıkları o heyecanı gazetemiz Tigris Haber’e anlattılar.

1.jpg‘Zorluklar bizi yıldırmadı’

Nucihan Yılmaz; İki buçuk yıldır birlikte bir çalışma yürütüyoruz. Bu topraklarda yaşayan bireyle olarak kültürü, dili geliştirmek adına kendimizi sorumlu hissediyoruz. Bu sorumluluğu yerine getirmek için de böyle bir çalışmaya girdik. Çocukluktan gelme bir aşk bu. Bir şey yapmak istedik. Grup arkadaşlarımızla birlikte büyük emek harcadık.

Gelen kitleyi gördükten sonra çok mutlu olduk. Konsere gelenlerin bize verdiği enerji bizi çok memnun etti. Bu dönüşü gördükten sonra daha iyi ürünler ortaya çıkarmaya çalışacağız.

2.jpg

İki buçuk yıldır çok zor şartlar altında çalışıyoruz. Ama yaşadığımız sıkıntılar bizi yıldırmadı. Bu ilk konserimizdi. Kitlenin o coşkusunu gördükten sonra verilen emeğin karşılığını aldığımızı düşünüyoruz.

İhsan Zanyar; Bu konserden sonra dinleyicilerimizle muhabbeti başlattık. Bu içsel muhabbet üzerimize düşen sorumluluğu bize daha çok gösterdi. Konserden sonra emek ve çabalarımızı daha yükselteceğimizi düşünüyorum. Bundan sonra daha iyi değerler yaratabilmenin peşine düşeceğiz.

‘Repertuarımızı kendi bestelerimiz ve derlemelerimizden oluşturduk’

Süleyman Kurt; Konserimiz çok güzel geçti. Destekleyenler bizi yalnız bırakmadılar. Çok sağ olsunlar. Repertuarımızı başta Kürtçe olmak üzere Mezopotamya’nın birçok dilinden, yöresinden şarkılar oluşturduk. Soranice, Ermenice, Arapça ve Farsça parçalara yer verdik. Ağırlıklı olarak Kürtçeydi ve kendi bestelerimiz, kendi derlemelerimizden oluşturduk. Çok heyecanlıydık ama sonuçta güzel bir konser oldu.

4.jpg

‘Hedefimiz folklorik müziklerin unutulmaması’

Adnan Kartal; Yaklaşık iki buçuk yıldır çalışıyorduk. Mutluyuz. Güzel bir konser oldu. Hem eğlendik hem de duygulandık. Bundan sonra başka konserler de planlıyoruz. Hedefimiz geleneksel folklorik müzik. Bu coğrafyanın geleneksel folklorik ve müziklerini yaşatmak, unutulmamalarını sağlamaktır. Programımızda edebi kişilerin şiirlerini de kullandık. Bu da ayrı bir zenginlik kattı. Mutluyuz, daha güzel şeyler olacak diye düşünüyorum.

5.jpg

‘Hala heyecanlıyız’

Beritan Akbaş Kurt; Öncelikle çok heyecanlıyız. Hala heyecanlıyız. İki buçuk senedir çalıştığımız bir projeydi. İlk defa seyirciyle buluşturduk. Farklı dillerde seslendirdiğimiz için ayrıca mutluyuz. Umarım devamı gelir. İlerleyen zamanlarda kliplerimiz de çıkacak. Umarım herkes beğenmiştir ve desteklerinizi bekliyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum