VİDEO-İspey Pazarına rağbet yok!

VİDEO-İspey Pazarına rağbet yok!
Merkez Sur ilçesinde bulunan tarihi Diyarbakır İspey Pazarı'nın iç kısımlarında kurulan ikinci el elbise pazarına ilgi yok denecek kadar azaldı.

Haber: Sait BAYRAM - Kamera: Mevlüt BAĞIRMAZ

TİGRİS HABER - Merkez Sur ilçesinde bulunan tarihi Diyarbakır İspey Pazarı'nın iç kısımlarında kurulan ikinci el elbise pazarına ilgi yok denecek kadar azaldı. Vatandaşın alım gücünün düşmesi nedeniyle rağbet görmeyen İspey Pazarı esnafı sinek avlıyor. Günde 100-200 lira arasında satış yaptıklarından yakınan esnaflar, buranın müdavimi olan yoksul vatandaşların bile artık ikinci el kıyafet alamadıklarını söylediler.

100 yılı aşkındır Merkez Sur İlçesindeki tarihi Ulu caminin arkasında sabit noktada kurulan ve pantolon, ceket, gömlek, ayakkabı ve tişört gibi ikinci el elbiselerinin satıldığı İspey Pazarı, vatandaştan eskisi gibi rağbet görmüyor.

ispeye-carsisi-3png.pngKullanılan elbiselerin ve ayakkabıların toplandığı ve tamir edilip temizlendikten sonra yeniden satışa sunulan Pazara ilginin alım gücünün düşüklüğüne rağmen olmaması esnafları kara kara düşündürüyor.

30 yıldır pazarda ikinci el giysi satan esnaflardan Mehmet Nas, "Dünya değişti artık. İnsanlar aldıkları elbiseleri 1-2 ay giydikten sonra ya çöpe atıyor ya da getirip bize satıyorlar. Bizde onlardan aldığımız 2.el giysileri maddi durumu iyi olmayanlara uygun fiyata satıyoruz" dedi.

ispeye-carsisi-2png.png

Tezgâhında ayakkabı, gömlek, takım elbise, çocuklar ve kadınlar için giysiler bulundurduğunu, fiyatların ise 50 ila 200 lira arasında değiştiğini belirten Nas, şunları söyledi: "Eskiye göre daha az iş yapıyoruz. Vatandaşların son yıllardaki alım gücünün düşmesinden ve Piyasaların durgunluğundan dolayı fazla işlerimiz olmuyor. Müşterilerimizin çoğu işçi ve maddi durumu iyi olmayan vatandaşlardır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.