VİDEO - ‘Kentsel dönüşüm’ uyuşturucu tacirlerine yaradı!

VİDEO - ‘Kentsel dönüşüm’ uyuşturucu tacirlerine yaradı!
Diyarbakır Merkez Bağlar ilçesinin Kaynartepe Mahallesi’ndeki 2021 yılında başlatılan ancak aradan 3 yıl geçmesine rağmen sonuç alınamayan Kentsel Dönüşüm nedeniyle boşaltılan 100’e yakın metruk ev, uyuşturucu tacirleri ve hırsızların mekânı haline geldi.

Haber: Sait BAYRAM

Kamera: Mevlüt BAĞIRMAZ

TİGRİS HABER - Alınan emniyet tedbirlerine rağmen mahalle sakinleri için hayati risk oluşturan Metruk evlerin acilen yıkılması talep ediliyor. Kentsel Dönüşüm projesinin yeniden ne zaman başlayacağına yönelik endişeleri olan mahalle sakinleri, insanca bir yaşam için yetkililerin sorunlarına çözüm bulmasını istiyor.

“Son 5 yılda tek bir hizmet alamadık”

15 yıldan bu yana 30 bin nüfuslu Kaynartepe Mahallesinin muhtarlığını yürüten İlhami Ünal, Bağlar Belediyesi’nin son 5 yıldır Kaynartepe Mahallesi’nde hizmet konusunda sınıfta kaldığının altını çizerek, “Mahallede en ufak bir çalışma yapılmadı. Yüzlerce binlerce defa sorunların Belediyeye belgeli olarak aktartamama rağmen çözüm bulunmadı. 15 yıldır bu mahallenin muhtarlığını yapıyorum. Son 5 yılda Bağlar Belediyesi’nden tek bir hizmet dahi alamadık. Ne parke taşları ve ne de kaldırımlarımız yapıldı. Parke taşlarımız çöktü. Sokaklardaki parke taşları ve kaldırımların da biran önce onarılması gerekiyor” dedi.

kentsel-donusum-uyusturucu-sait-bayram-1.png

Kaynartepe’de 100’e yakın metruk bina var

Bir türlü hayata geçirilmeyen Kentsel dönüşüm projesi kapsamında boşaltılan 100’e yakın metruk evin varlığından söz eden Ünal, “Bu metruk ve harabe evler uyuşturucu tacirlerinin ve pisliğin mekanı olmuş. Buraları kötü niyetli insanlar kullanıyor. Dicle Elektrik AŞ tarafından sokaklarımız da aydınlatma yapılmıyor. Belediye metruk evleri temizlemiyor” dedi.

kentsel-donusum-uyusturucu-sait-bayram-2.png

“Mahalle sakinlerimizin can güvenliği yok!”

Muhtar Ünal, Karanlık olduğu zaman Mahallede oturan ailelerin can güvenliğinin kalmadığının altını çizerek, şöyle dedi:

“Bu metruk evleri kullanan insanların ne kadar tehlikeli olduğu ortadadır. Çocuklarımız metruk evlerinde arasında pisliğin içinde oynamak zorunda kalıyor. Çocuklarımız böyle bir ortamda oyun oynamayı hak etmiyor. Yetkililerimiz neden bizi görmezlikten geliyor.

“Biz bunları hak edecek ne yaptık?”

Biz bunları hak edecek ne yaptık? Muhtarlar tarafsız ve halkın içindeki insanlardır. Muhtarlar için bütün siyasi partiler aynıdır. Halkımız için kim çalışırsa kim hizmet ederse yanlarındayız. Belediye veya başka ilgili kuruma gittiğimizde hizmet bulamıyoruz. Elimize kalan bir Emniyet var. Emniyeti çağırıyoruz. Metruk evlerdeki bağımlıları boşaltıyor, ancak bir saat yine orası doluyor. Acilen bu metruk evlerin yıkılmalıdır. Büyükşehir Belediye Başkanı ve Bağlar belediye Başkanından, bu metruk evlerin yıkılmasını talep ediyoruz. İnsanlarımız hayatlarından endişe duyuyor.”

kentsel-donusum-uyusturucu-sait-bayram-3.png

Metruk Binalar yıkılmalı!

Büyükşehir ve Bağlar Belediyesi’nden bu metruk evlerin yıkılmasını talep eden Ünal, “İnsanlarımız hayatlarından endişe duyuyor. Kentsel dönüşümün olmasını tabiki de istiyoruz. Ama öncelik bu metruk evlerin yıkılmasını istiyoruz. Bu çalışmalarda mahalle muhtarı yani bizi de dahil edilmesini istiyoruz. Vatandaşımız nasıl bir Kentsel dönüşüm istiyor? Vatandaşlarımız yerinde bir dönüşüm ve TOKİ konutlarında taksitlere girmemek istiyor. Çok güzel ve yaşanabilir yerinde bir mahalle istiyoruz. İnsanlarımız insanca bir yaşamı ve güzel bir mahallede yaşamayı hak ediyor” ifadelerini kullandı.

Siyasi partilere çağrı!

Ünal, Bağlar SYDV Mahalledeki insanlara yardımcı olduğunun altını çizerek, “Nakdi yardımlarda sıkıntı yok. Ancak Gıda paketi yardımlarında bizim yetkimiz yok. Seçim arifesindeyiz. Siyasi partilere çağrıda bulunmak istiyorum; gıda kolisi dağıtımında adaletli davransınlar. Mahallemizde binlerce dul kadınlar ve yetim çocuklarımız var. Mağdur insanlarımız var. Gıda kolisi yardımlarında bize bilgi versinler. Yapılan yardımlardan bilgimiz olmuyor. Bu konuda muhatap bulamıyoruz. İl Valimizden bu konuda hassasiyet bekliyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.