VİDEO - Picasso ve VanGoogh'a yeniden hayat verdiler

VİDEO - Picasso ve VanGoogh'a yeniden hayat verdiler
 Özel Haber
Diyarbakır'daki özel bir kolejde okuyan 4, 5 ve 6'ncı sınıf öğrencileri, dünyaca ünlü Vincent VonGoogh, Salvador Dali, FridaKahlo, Leonardo Da Vinci, Pablo Picasso, Osman Hamdi Bey gibi birçok sanatçının eserlerini çizerek yeniden hayat verdi.

Özel Haber Mümin AĞCAKAYA

TİGRİS HABER - Diyarbakır'daki özel bir kolejin ilk öğretim öğrencileri, dünyaca ünlü Vincent VonGoogh, Salvador Dali, FridaKahlo, Leonardo Da Vinci, Pablo Picasso, Osman Hamdi Bey gibi sanatçıların eserlerinden esinlenerek yaptıkları çizimler, İçkale Müzesi'nde sergilendi.

dunyaca-unlu-sanatcilara-hayat-verdiler-1.jpg

Kolejin 5-6 yaşındaki, geleceğin sanatçı adayları, ünlü ressamların eserlerini yeniden tuvallere döktü. Kolejin, 4, 5 ve 6'ncı sınıflarında eğitim gören genç yeteneklerin resim sergisine Sur Kaymakamı Asım Solak, Müze Müdürü Müjdat Gizligöl, kolej müdürü, öğretmenler ve öğrenci velileri katıldı.

dunyaca-unlu-sanatcilara-hayat-verdiler-3.jpg

Vincent VonGoogh, Salvador Dali, FridaKahlo, Leonardo Da Vinci, Pablo Picasso, Osman Hamdi Bey gibi birçok sanatçının eserlerini yeniden resmeden öğrencilere, başka bir yetenek Elif Kayar da piyano resitaliyle eşlik etti. Kübizm, Sürrealizm, Empresyonizm, Oryantalizm, Soyut Sanat gibi sanat akımlarından örneklerin sergilendiği resimler, izleyenleri çok şaşkınlık içerisinde bıraktı.

dunyaca-unlu-sanatcilara-hayat-verdiler-4.jpg

Kolej Müdürü Müdürü Adnan Manay, minik öğrencilerin, dünyaca ünlü sanatçıların eserlerine yeniden hayat verdiğini ve günümüze getirdiğini belirterek, başarılar diledi. Kolejin Güzel Sanatlar Öğretmeni Nilay Yılmaz da yaptığı konuşmada, öğrencileriyle özel olarak ilgilendiğini belirterek, "Dünyaca ünlü başyapıtları çalıştık.

dunyaca-unlu-sanatcilara-hayat-verdiler-5.jpg

Öğrencilerimiz hem sanatçıları tanımaya çalıştı, bunu yaparken onlarla sohbet ettik. Öğrencilerimiz ünlü sanatçıların paletlerini öğrenmeye çalışarak, hayata bakış açılarını da öğrendi. Yaklaşık 2 aylık bir çalışma sonucu bu eserlerimiz ortaya çıktı.

dunyaca-unlu-sanatcilara-hayat-verdiler-2.jpg

Öğrencilerimiz küçük bir sanat tarihine giriş yaparak sanatçılarla ve akımlarla sohbetler ettik, örnekler verdik. Kendilerine yakın hissettikleri sanatçı ve görseli seçip, resmettiler. Çocukların gösterdiği performans beni bile şaşırttı. Onlar da kendi potansiyelinin farkına vardı" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.