VİDEO - Tarihi Sur'lar madde bağımlılarının yuvası gibi

VİDEO - Tarihi Sur'lar madde bağımlılarının yuvası gibi
Tarihi Sur'ların bazı bölgelerinde restorasyon çalışmaları devam ederken, bazı bölgeler ise madde bağımlılarının yuvası haline geldi.

Serhat Özdemir/ Özel Haber

TİGRİS HABER - Çevre Şehircilik ve Kültür Bakanlığı tarafından milyonlarca lira kaynak aktarılarak, restorasyonu devam eden UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde olan tarihi Diyarbakır Sur'ların da içler acısı bir manzara var. Bir yandan kentte uyuşturucunun artış göstermesi ve kullanımı 13-14 yaşlara düşmesi tedirginlik yaratıyor.

sur-dipleri-ayyaslar-5.jpeg5 bin yıllık geçmişe sahip tarihi Sur'ların bazı bölümlerinde yavaşta olsa restorasyon çalışmaları sürüyor. Restorasyonu biten ve hâla restore edilmemiş bazı alanlar ise madde bağımlılarının yuvası hâline geldi.

sur-dipleri-ayyaslar-3.jpeg

'Ateş izleri ve alkol şişleriyle doldu'

Kente gelen misafirlerin büyük bir bölümü Tarihi surları geziyor. Turistik Cadde, Melikşah burcu ve Mardin kapının bulunduğu bölgelerde hem restorasyonu tamamlanan hem de hâla restore edilmeyen alanlarda madde bağımlıları, ateş yakarak tarihi surlara zarar verirken, bir yandan da çöpler ve alkol şişelerinin biriktiği alanlar, tarihe olan saygısızlığı gözler önüne seriyor. Yerel ve ulusal medyada defalarca tarihi surlarla ilgili haberler yapılsa da, henüz kesin çözümler bulunamadı.

sur-dipleri-ayyaslar-2.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.