VİDEO - Tarım Müdürlüğü’nden ‘Aşı ve çip uygulama odası’

VİDEO - Tarım Müdürlüğü’nden ‘Aşı ve çip uygulama odası’
 Özel Haber
Diyarbakır Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Bağlar İlçe Müdürlüğü, evcil hayvanları korumak amacıyla Diyarbakır İli ve İlçelerinde bir ilk defa “Aşı ve Çip Uygulama Odası” açtı.

Mahsum Rençber

Bağlar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Bağlar Hayvan Sağlığı Biriminde evcil hayvanlar için “Aşı ve Çip Uygulama Odası” açıldı. Diyarbakır İli ve İlçelerinde bir ilke imza atılarak ilk defa evcil hayvanlar için bir hizmet birimi oluşturulmuş oldu.

Tarım müdürlüğünden yapılan açıklamada şöyle denildi; “Kurulan “Aşı ve Çip Uygulama Odasında” patili dostlarımıza daha sağlıklı ve hijyenik koşullarda kuduz aşıları yapılıyor, evcil hayvanlar çip uygulanarak kayıt altına alınıyor ve uluslararası evcil hayvan pasaportu düzenleniyor. 5199 Sayılı “Hayvanları Koruma Kanunu” ile “Kedi, Köpek ve Gelinciklerin Kimliklendirilmesi ve Kayıt Altına Alınmasına Dair Yönetmelik” hükümleri gereği kedi, köpek ve gelinciklerin ev hayvanı kayıt sisteminde (Petvet) kayıt altına alınması gerekiyor. Bu amaçla Bağlar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünde 2022 yılında 1200, 2023 yılında ise 250 evcil hayvana aşı ve çip uygulaması gerçekleştirildi.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.