VİDEO - Taş ustasından, yeni belediye yönetimine çağrı; Maketin 10 kat büyüğünü yapmak istiyorum

21 yıl 21 gün süren bir çalışma sonucu tarihi Sur içi minyatürünü yapan taş sanat ustası Fesih Gündoğar, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanlarına çağrıda bulunarak, mevcut maketin 10 katı büyüklüğünde yeni bir maket yapmak için yer talebinde bulundu.

Haber: Sait BAYRAM

Kamera: Mevlüt BAĞIRMAZ

TİGRİS HABER - Diyarbakır'ın 80 yıl önceki halindeki Sur İçi maketi 21 yıl ve 21 günde yapan taş sanat ustası Fesih Gündoğar, mevcut maketinin 10 kat büyüklüğündeki yeni projesini hayata geçirmek için Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanlarından yardım istiyor. MardinkapıGaddesindeki bir dükkanda yeni projesine devam eden Gündoğar, kiralık olarak kaldığı dükkanının satışa çıkarılmasından dolayı projesinin riske girdiğini söyledi. İşyerinde Diyarbakır'a özgü hediyelik eşya satışı da yapan Gündoğar, dükkandan çıkmasının an meselesi olduğunu, işlerine ve yarım kalacak projesinin yarıda kalmasından dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

tas-ustasi-oneriler-1.jpeg

"Daha önceki maketin 10 katı büyüklüğünde yeni maket hazırlıyorum

Hem projesine devam etmek, hem de maketleri sergilemek için 8 dönümlük bir alana ihtiyacının olduğunu belirten Gündoğar, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları; Serra Bucak ve Doğan Hatun'a çağrıda bulundu. 40 yıldan beri maket yaptığını anlatan Gündoğar, "Daha önce yaptığımız Diyarbakır maketinin 10 katı büyüklüğünde yeni maketler yapıyorum.

tas-ustasi-oneriler-3.jpeg

20-25, 68-48 metre alan tutacak. Şu an bulunduğum dükkanın sahibi de burayı başka birine sattığı için burdan ayrılmak zorundayım. Bu maketleri yapabilmak için bana acilen yer lazım. Yeni eş genel başkanlarından bana yer verilmesini talep ediyorum. Yerim olursa, projeme devam edebileceğim. 20-25 günde dükkânı toparlamam lazım. Ve bu ürünleri nasıl buradan çıkaracağımı da bilmiyorum" diye konuştu.

tas-ustasi-oneriler-2.jpeg

Dükkânda 60-70 çeşitten oluşan Diyarbakır'a özgü hediyelik maketler yaptığını anlatan Gündoğar, "Bu ürünlerde Diyarbakır'ın tanıtımı için birebir. Hem bu maketleri yapıp, hem de hediyelik eşyaların satışını yapıyorum. Sattığım hediyelik eşyaları kira ücreti olarak ödüyorum. Projeyi bitirince bu ürünlerin sergilenmesi için 7-8 dönümlük bir alan lazım olacak. Ayrıca bu sergileme alanının yanına da bir atölye istiyorum" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum