Wêjegeh Amed ve Wêjegeh Gerok Eylül'de kentleri geziyor

Wêjegeh Amed ve Wêjegeh Gerok Eylül'de kentleri geziyor
Diyarbakır merkezli Wêjegeh Amed ve Wêjegeh Gerok, Eylül ayında Kürt edebiyatına odaklanan bir dizi etkinliğe ev sahipliği pek çok kentte olacak.

Bavê Nazê Diyarbakır ve Mardin'de

TİGRİS HABER - Eylül ayının ilk haftasında, Kürt edebiyatının önemli isimlerinden Bavê Nazê, Diyarbakır ve Mardin'de okuyucularıyla buluşacak. 8 Eylül'de Mawa Kitap'ta ve 9 Eylül'de Wêjegeh Amed'de düzenlenecek söyleşilerde, Bavê Nazê'nin yaşam ve yazarlık deneyimi, Kürtçe edebiyatın imkânları ve sorunları üzerine konuşulacak.

Abdullah Aren Çelik ve Mehmet Mahsum Oral birlikte

24 Eylül'de Wêjegeh Amed'de düzenlenecek söyleşide, Abdullah Aren Çelik, Mehmet Mahsum Oral ile son kitabı "Ev Düşkünü Bazı Rüzgarlar" üzerine konuşacak. Oral'ın, ev kavramını birçok veçhesiyle ele aldığı bu anlatı kitabında, ikidilli bir yazar olarak deneyimleri de öne çıkıyor.

Belongings antolojisi yazarları Diyarbakır, Mardin ve Van'da

2021'de dijital altı buluşmayla edebi ve kültürel anlamda karşılaşan beş Sami-beş Kürt yazarın, 2022'de karşılıklı ziyaretler gerçekleştirdiği ve sürecin içinden kaleme aldıkları özgün metinlerden oluşan "Belongings" antolojisi, Eylül ayında Diyarbakır, Mardin ve Van'da eşzamanlı etkinliklerle tanıtılacak.

30 Eylül'de Wêjegeh Amed'de Lal Laleş ve Seçkin Arslan, Zeynep Yaş, Hatice Kamer ve Dilawer Zeraq ile "Welatekî Pir Dûr-Uzak Bir Ülke" söyleşisi için bir araya gelecek. Ramazan Kaya Nînova Dance and Theatre'da Sami Hezil ile "Çîroka Me-Bizim Hikâyem" ve Mem Wenda Mawa Kitap'ta Salih Agir Qoseri ile "Gotinên Rastîyê- Hakikat Sözleri" söyleşileri düzenlenecek.

Wêjegeh Amed ve Wêjegeh Gerok'un düzenlediği bu etkinliklerin, Kürtçe edebiya ve kültürel etkileşime önemli bir katkı sunacağına inanılıyor.

Yorumlarınız ile habere katkıda bulunabilirsiniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.