YKS, yerleştirme sonuçlarını açıkladı

YKS, yerleştirme sonuçlarını açıkladı
YKS, yerleştirme sonuçları açıklandı. YÖK Başkanı Erol Özvar, kontenjanların doluluk oranının yüzde 99,8 olarak gerçekleştiğini açıkladı. Açıklamada bulunan Yök Başkanı Özvar, "Toplam yerleşen sayısı geçen yıla göre 47 bin 393 kişi artmıştır" dedi.

TİGRİS HABER - Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçları ÖSYM'nin internet sitesinden açıklandı. ÖSYM'den yapılan açıklamada, yükseköğretim programlarına yerleştirme işlemlerinin tamamlandığı belirtildi.

2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Yerleştirme Sonuçları, sonuc.osym.gov.tr adresinden öğrenilecek.

Kayıtlar 1 Eylülde tamamlanacak

Kayıt işlemleri 28 Ağustos - 1 Eylül arasında, elektronik kayıtlar ise 28–30 Ağustos tarihleri arasında yapılabilecek.

Depremzedeler 24 bin 677 ek kontejan

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, konuyla ilgili değerlendirmesinde istatistikleri şöyle paylaştı:

"Geçen yıl 3 milyon 243 bin 334 aday başvuru yapmışken, bu yıl yüzde 9'a yakın artışla 3 milyon 527 bin 443 aday başvuru yapmıştır." ifadelerini kullandı.

Maraş depremlerinin ardından afet bölgelerindeki öğrenciler için açılan ek kontenjanları hatırlatan Özvar şunları söyledi:

"Bildiğiniz gibi ilk defa bu sene, depremden etkilenen illerde ikamet eden öğrencilerimiz için yaşadığı ildeki üniversitelerin mevcut kontenjanlarına ek yüzde 25 oranında kontenjan tanımladık. Benzer şekilde, depremzede öğrencilerimiz için vakıf üniversitelerinin programlarında da birer kontenjan ayrılmasını kararlaştırdık. Böylece depremzede öğrencilerimize toplamda 24 bin 677 ek kontenjan ayırdık." (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.