YSK, mazbatayı Zeydan’a iade etti

YSK, mazbatayı Zeydan’a iade etti
YSK, AK Parti’li adaya verilen mazbatayı tekrar seçilen DEM Parti Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Abdullah Zeydan’a verdi.

TİGRİS HABER - Yüksek Seçim Kurulu (YSK), AKP’li adaya verilen mazbatayı tekrar seçilen DEM Parti Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Abdullah Zeydan’a iade edilmesine karar verdi. Van İl Seçim Kurulu'nun mazbatayı AK Parti'li adaya vermesine karşı DEM Parti, YSK'ye itirazda bulundu. İtirazı bugün gündemine alan YSK, mazbatanın Zeydan'a iade dilmesi yönünde karar verdi.

DEM Parti'den açıklama

Karara dair dair DEM Parti, sanal medya hesabından, “Kürt halkının, dostlarımızın ve demokratik kamuoyunun direnişi sonucunda Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanımız Abdullah Zeydan’a mazbatasının verilmesine karar verilmiştir. Her Bijî Berxwedana Gelê Kurd" paylaşımında bulundu.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan da sanal medya hesabından, “Bijî gele me, bijî tekoşîna Wane… Olması gereken oldu ve Van halkının iradesi hayat buldu. Hayırlı olsun” dedi.

Zeydan: Halkımızın önünde saygıyla eğiliyorum

Abdullah Zeydan da karara ilişkin, “Hakkımız olan mazbata geri verildi. Halkımızın bu sahiplenmesi ve iradesini selamlıyoruz. Halkamızın bu dik duruşu ve mücadelesinin önünde saygıyla eğiliyoruz” dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.