YSP’li Çelenk, Tenzile Acar’ı sordu

YSP’li Çelenk, Tenzile Acar’ı sordu
Yeşil Sol Parti Diyarbakır Milletvekili Sevilay Çelenk, hasta mahpus Tenzile Acar'ın sağlık sorunları hakkında Adalet Bakanı Yılmaz Tunç tarafından yanıtlanması istemiyle yazılı soru önergesi verdi.

TİGRİS HABER - Sevilay Çelenk, verdiği soru önergesi ile ilgili gerekçelerinde şu görüşlere yer verdi;

“(...) İstanbul’da 2017’de gözaltına alınıp, tutuklanarak Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’ne konulan Tenzile Acar, Kronik Hepatit-B ve ağır Tüberküloz hastasıdır. Düzenli tıbbi takip ve tedavi altında olması, hastalıklarına özel beslenmesi, temiz ve havadar bir ortamda yaşaması gerekmesine rağmen tahliye edilmeyen ağır hasta mahpus Acar’ın cezaevi ortamında hastalıklarına bağlı olarak nefes almakta zorlandığı, aşırı yorgunluk ve halsizlik yaşadığı bilinmektedir. Son olarak Acar’ın kuzeniyle yaptığı görüşmede aktardığına göre; ağzından sürekli kan geldiği, hastaneye götürüldüğü fakat çoğu zaman muayene olamadan cezaevine geri getirildiği, hastanede derdini anlatma fırsatı bulduğundaysa doktorun Acar’a kötü davrandığı, tahlil sonuçlarını doktora gösterme fırsatı bulamadığı, hastalığın hangi aşamada olduğunun bilgisinin bile verilmediği iddialar arasındadır.”

Çelenk, Adalet Bakanına şu soruları yöneltti;

1. Türkiye hapishanelerinde kaç hasta mahpus bulunmaktadır? Hasta Mahpusların hapishanelere göre mevcut dağılımı nedir?

2-Ağır hasta mahpus Tenzile Acar’ın tedavi sürecinin engellenmesi iddiaları ile ilgili Bakanlığınız tarafından bir soruşturma başlatılmış mıdır? Bakanlığınız ağır hasta mahpus Tenzile Acar’ın sağlık durumu ile ilgili bir incelemede bulunmuş mudur? Gerekli bilgilendirme kamuoyuyla ne zaman paylaşılacaktır?

3-Ağır hasta mahpus Tenzile Acar’ın infazının ertelenmesi dolayısıyla tedavisinin yapılması ve bakım hizmetlerine erişebilmesi için bakanlığınız tarafından herhangi bir girişimde bulunulacak mıdır? (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.