Zelensky'den Afrika'daki gelişmeler için ilginç Putin yorumu

Zelensky'den Afrika'daki gelişmeler için ilginç Putin yorumu
Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky'den, Rusya'nın Afrika'da kaos yaratma faaliyetlerine dikkat çekici yorum.

Ukrayna'nın Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, dünya çapında dikkatleri dağıtmak amacıyla Rusya'nın Afrika'da kaos yaratma çabalarını dile getirdi.

Her yıl Eylül ayının başında uluslararası gelişmelerin ele alındığı Como Gölü kıyısındaki Cernobbio kasabasında düzenlenen Ambrosetti Forumu'na video mesaj gönderen Zelenskiy, Rusya ile devam eden savaşlar hakkında şu değerlendirmelerde bulundu:

Kırım olmadan barış olmaz!

"Kırım'ı, Donbas'ı ve işgal altındaki toprakları düşünmeden Ukrayna ve Avrupa'da sürdürülebilir bir barış mümkün değil. Ukrayna, Kırım'ın Rusya'ya ait olduğunu kabul etmiyor ve diğer ülkeler de aynı şekilde düşünüyor. Bu nedenle durum istikrarlı değil ve kalıcı bir kaos riski var. Rusya, tam da bunu istiyor. Bu sorun hem diplomatik yollarla hem de askeri yollarla çözülebilir. Rus birliklerinin yarımadadan çekilmesi hayat kurtarıcı olacaktır."

Afrika bir dikkat dağıtma oyunu!

Zelenskiy, Afrika'daki gelişmelere atıfta bulunarak şunları söyledi: "(Ruslar), Afrika'da kaos yaratmaya çalışırken dahi güçlü değil, aslında zayıf olduklarını görüyoruz. Güçlerini göstermek yerine dünya dikkatini dağıtmaya çalışıyorlar."

Ukrayna lideri, Zaporijya bölgesinin askerlerden arındırılmasının nükleer felaketi önlemenin herkesin temel görevi olduğunu vurguladı.

Zelenskiy, savaşın başından bu yana İtalya'nın kendilerini desteklediğini ve bu desteğin sorgulanamaz olduğunu belirtirken, gelecek yıl G7 Dönem Başkanlığı'nı üstlenecek olan İtalya'nın sadece Ukrayna'nın veya Avrupa'nın güvenliği için değil, küresel güvenlik açısından güçlü çözümler sunacağına inandığını ifade etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.