10 yaşında başladı, 52 yıldır tik tak ile yaşıyor

10 yaşında başladı, 52 yıldır tik tak ile yaşıyor
Diyarbakır’ın Sur ilçesinde, saat tamircisi babasının yanında 10 yaşında çırak olarak işe başlayan Celal Yakışıklı, 52 yıldır mesleğini ilk günkü gibi sürdürüyor.

TİGRİS HABER - Merkez Sur ilçesinde baba mesleği saat tamirciliğini 4,5 metrekarelik iş yerinde sürdürmeye devam eden Yakışıklı, 10 yaşında babasından öğrendiği mesleğinde bugün aranan usta haline geldi. Unutulmaya yüz tutmuş meslek arasında yer alan mekanik saat tamirciliğinin son temsilcilerinden biri olduğunu söyleyen Yakışıklı, 1970’den bu yana ‘tik tak’ seslerinin beynine işlediğini söyledi.

Mesleğini ilk günkü hevesle yaptığını ifade eden Yakışıklı, severek yapılmayan işin meslek olmadığına dikkat çekti. Yakışıklı, “Eski duvar saatleri, mekanik cep ve kol saatlerinin tamirini yaptığım zaman herhangi bir zorluk çekmiyorum. Ama elektronik saatleri yaptığım zaman zorlanma yaşıyorum” diye konuştu.

Mekanik saatin dışına baktığı an tamir edilip edilmeyeceğini kestiren Yakışıklı, “Ömrüm bu işte geçmiş. Hangi mekanik saat olursa olsun onu tamir ederim. Saate baktığım an tamir edilip edilmeyeceğini anlarım. Saatin mekanizmaları 52 sene içerisinde ruhuma işledi. Beynime yerleşmiş, zamandan başka bir şey düşünemiyorum. Saate baktığım zaman hemen içini görüyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.