105 öğrencili okulun suyu yok!

105 öğrencili okulun suyu yok!
Diyarbakır’ın Hazro ilçesine bağlı Meşebağlar köyü ilkokulunda öğrenciler su ihtiyacını bir köy sakininin sondaj kuyusundan sağlamaya çalışıyor.

TİGRİS HABER - Diyarbakır’ın Hazro ilçesine bağlı Meşebağlar Köyü’nde şebeke suyu olmamasından kaynaklı vatandaşlar, su ihtiyacını kendi imkânları ile açtıkları kuyulardan sağlamaya çalışıyor. 150 hanelik köyde bulunan  105 öğrencili Meşebağlar İlkokulu’nda ise kuyu suyu dahi yok. Okuldaki öğrencilerin su ihtiyacı ise bir köy sakininin evindeki sondaj kuyusundan sağlanmaya çalışılıyor.

Köye vekâleten bakan muhtar ilçede kalıyor

Meşebağlar köyü sakinleri, okula bir sondaj kuyusunun açılması için yetkililerden duyarlılık beklediklerini belirtirken, köy muhtarının geçtiğimiz yıl bir cinayete kurban gitmesinden bu yana ise ilçeden biri köye vekâleten muhtarlık yapıyor. Köy muhtarı Hasan Bıkmış’ın vefatı üzerine köy muhtarlığına ilçede bulunan Mehmet Şah Gürsel adlı kişi vekâleten bakıyor. Yağmur yağdığında köy yollarının çamur içinde olduğunu ifade eden bir köy sakini, altyapısı olmayan köyün bakımsız olduğunu dile getirdi.

Okulun çatısı akıyor

Pandemi sürecinde yüz yüze eğitimin olmadığı okulun bakımı onarımı ise okulun öğretmenlerine ve köylülere emanet. Köy okulunun çatısının onarım gerektirdiğini belirten köy sakinleri, kendi imkânlarıyla bunu başaramayacaklarını belirterek, çatı onarımının yapılması için yetkililerden destek beklediklerini dile getirdiler. (Haber Merkezi)

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.