11 ilde 1733 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor

11 ilde 1733 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor
Sivas, Bilecik, Adıyaman, Erzurum, Ağrı, Erzincan, Van, Hakkari, Muş, Bitlis ve Şırnak'ta kar yağışı nedeniyle 1733 köy ve mahalle yolunda ulaşım sağlanamıyor.
TİGRİS HABER - Sivas, Bilecik, Adıyaman, Erzurum, Ağrı, Erzincan, Van, Hakkari, Muş, Bitlis ve Şırnak'ta kar yağışı nedeniyle 1733 köy ve mahalle yolunda ulaşım sağlanamıyor.
Ağrı
Ağrı'da da olumsuz hava koşulları nedeniyle 69 köy yolu ulaşıma kapandı.
Kars
Kars İl Öze İdaresi ekipleri 82 iş makinesi, 91 personel ve 8 mobil destek ekiple çalışmalarını sürdürüyor.
Öte yandan Kars'ın Kağızman ilçesi istikametinden Ağrı'ya doğru gelen ve tipide mahsur kalan 6 araç, Karayolları 123. Şube Şefliği ekiplerince kurtarıldı.
Van
Van Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, kentte etkili olan kardan dolayı kent merkezi ile ilçelerdeki 347 yerleşim birimine ulaşım sağlanamıyor.
Karla mücadele ekipleri, kent merkezi ile 10 ilçedeki 149 mahalle ve 198 mezrada vatandaşların olumsuzluk yaşamaması için 250 araç ve 650 personelle geceden itibaren çalışmalara başladı.
Cadde ve kaldırımlarda biriken karları temizleyen ekipler, yollarda oluşabilecek buzlanmaya karşı da tuzlama çalışması yaptı.
Mahalle yollarında mahsur kalan vatandaşların yardımına koşan ekipler, kara saplanan araçları kurtararak yola devam etmelerini sağladı.
Hakkari
Hakkari'de iki gündür aralıklarla etkili olan kar hayatı olumsuz etkiliyor.
Kar kalınlığının 20 santimetreyi bulduğu kentte, olumsuz hava koşulları nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşandı.
İl Özel İdaresi'nden alınan bilgiye göre, kardan dolayı kapanan 159 yerleşim birimine ulaşımın sağlanabilmesi için karla mücadele ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.
Belediye ve karayolları ekipleri de cadde ve sokaklarda kar temizleme çalışması yürüttü. Esnaf ve vatandaşlar da ev ve iş yerinin önünde biriken karları temizledi.
Muş
Muş İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, il genelinde kar ve tipi nedeniyle 115 köy yolunun ulaşıma kapandığını belirtti.
Vatandaşların sorun yaşamaması için ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğünü aktaran Yentür, kısa zamanda tüm yolları açmayı hedeflediklerini söyledi.
Belediye ekipleri de kent merkezindeki cadde ve sokaklar da kar temizleme çalışması yürüttü.
Bitlis
Bitlis İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan, yüksek yerleşim yerlerinde yağışın etkili olduğunu belirterek, ekiplerin kapalı yolların açılması için çaba gösterdiğini aktardı.
Güne karla uyanan vatandaşlar, araçlarının üzerinde ve iş yerlerinin önünde biriken karları temizledi.
Karayolları ve belediye ekipleri de cadde ile sokaklarda kar küreme çalışması yaptı.
Şırnak
Şırnak İl Özel İdaresinden alınan bilgiye göre, kent merkezi ve ilçede etkili olan kar, özellikle yüksek rakımlı köylerde ulaşımda aksamaya neden oldu.
Beytüşşebap ilçesine bağlı 11 köy ve 4 mezra ile merkeze bağlı Güneyçam köy yolu gün boyu etkili olan kar yağışıyla ulaşıma kapandı.
Kar kalınlığının 40 santimetreyi bulduğu bölgede, 4 greyder, 4 kar bıçaklı kamyon ve 11 ekiple kapanan yolları açmak için yoğun çaba gösteriliyor.
Kent merkezinde de dün akşam etkili olan kar yağışı sürüyor. Belediye ekipleri, kar temizleme çalışması yürütüyor.
Sivas
Sivas İl Özel İdaresinden yapılan açıklamaya göre, kentte etkisini gösteren kar yağışının ardından 176 köy yolu ulaşıma kapandı.
Karla mücadele ekipleri, 32 greyder, 22 yükleyici, 6 dozer, 7 kar bıçaklı kamyon, 26 servis kamyonu ve 140 personel ile kapalı köy yollarını yeniden ulaşıma açmak için çalışmalarını sürdürüyor.
Bilecik
Bilecik'te de dün gece etkisini gösteren kar yağışı sonrası, Bozüyük ilçesinde 9 köy yolu ulaşıma kapandı.
İl Özel İdaresine bağlı 52 personelden oluşan 20 ekip, kapalı yolların açılması için iş makineleri ile çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmaların ardından, yolu kapalı olan yerleşim birimlerine öğle saatlerinden itibaren yeniden ulaşım sağlanacağı bildirildi.
Adıyaman
Adıyaman İl Özel İdaresinden yapılan açıklamaya göre, kentte geceden beri etkili olan kar yağışı sürüyor.
Kar nedeniyle Çelikhan ilçesine bağlı 4 kırsal mahallenin yolunda ulaşım sağlanamıyor.
Ekipler, yolların açılması için çalışmalarını sürdürüyor.
Erzurum
Erzurum'da olumsuz hava koşulları nedeniyle 583 mahalle yolu ulaşıma kapandı.
Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri, iş makineleriyle yollarda kar küreme çalışması yürütüyor.
Erzincan
 Erzincan'da ise kar ve tipi nedeniyle 29 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.
Erzincan İl Özel İdaresi ekipleri, kapalı yollarda karla mücadele çalışması yapıyor. (AA)

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.