13. kez müebbetle yargılanıyor ve hala görevde!

13. kez müebbetle yargılanıyor ve hala görevde!
Mardin'in Derik ilçesinde 13 kişinin öldürülmesinden sorumlu tutulan ve hakkında 13 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen Ankara Bölge Jandarma Komutanı Tuğgeneral Musa Çitil, bugüne kadar ne görevden alındı ne de tutuklandı.

MARDİN – Tam 13 kez müebbet cezasına çarptırıldı.Davası ise 'güvenlik' gerekçesiyle Çorum'a alındı. İnfaz edilen Ramazan Çeviren'in eşi Züleyha Çeviren, Çitil'in artık görevden alınıp cezalandırılması gerektiğini belirterek "Musa Çitil burada açık bir şekilde katliam yaptı. Ama buna rağmen hala görevde, hatta üst mercilerde görev yapmaktadır. Evlerimizi yıkmakla kalmadı, altına insan koyup onları diri diri gömdü" dedi.


Mardin Cumhuriyet Savcılığı, Ankara Bölge Jandarma Komutanı olarak görev yapan Tuğgeneral Musa Çitil hakkında açtığı davada, 1992-94 yılları arasında yüzbaşı rütbesi ile Mardin'in Derik ilçesi'nde görev yaptığı sırada 13 sivilin öldürülmesi ve kaybedilmesinden sorumlu tutuldu. İddianamede, "Şüphe olsun olmasın sivil vatandaşları çeşitli şekillerde ve tamamen keyfi bir şekilde öldürdüğü anlaşılmıştır" cümlesi yer alırken, Çitil, "yasadışı bir iş yapmadığını" iddia etti. Dava diğer davalarda olduğu gibi "güvenlik" iddiasıyla Mardin'den Çorum'a nakledildi. 13 kişiyi öldürmekle suçlanan ve hakkında 13 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen Musa Çitil, Ankara Bölge Jandarma Komutanı olarak görevini sürdürürken, Çorum'daki davada da pek bir gelişme sağlanamıyor. Derik'e bağlı Dumanlı köyünde infaz edilen Ramazan Çeviren'in eşi Züleyha Çeviren, Çitil'in artık görevden alınıp cezalandırılması gerektiğini belirterek, "Musa Çitil burada adeta bir katliam yaptı. Ama buna rağmen hala görevde. Hatta üst mercilerde görev yapmaktadır. O burada bizim çocuklarımızı yetim bıraktı. Evlerimizi yıkmakla kalmadı, altına insan koyup onları diri diri gömdü. Bunlar neden görülmek istenmiyor ve hala ceza almıyor" de

muebbet-3.jpeg

muebbet-1.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.