13 Yıllık rüya

13 Yıllık rüya
Diyarbakırspor, 13 yıl sonra lig liderliğini yaşıyor. Bu ilginç detayı ortaya çıkaran deneyimli gazeteci Saffet Azbay oldu.

Saffet AZBAY

YİNE ŞEKER MAÇIYLA LİDER

Spor Toto 3.Lig 3.Grup’ta 3 hafta önce Ankara Şekerspor’u yenerek ele geçirdiği liderliği,önceki gün kendi sahasında Ayvalıkgücü’nü 1-0 yenerek devam ettiren Diyarbakırspor A.Ş’nin adını ve misyonunu devam ettirdiği Diyarbaqkırspor’un liderlik özlemine de son verdiği ortaya çıktı.

Son olarak 2000-2001 sezonunda mücadele ettiği 2.Lig Yükselme Grubu’nda 18 Şubat 2001 tarihinde deplasmanda Ankara Şekerspor’u 3-2 yenerek liderliğe yükselen Diyarbakırspor, 13 yıl boyunca mücadele ettiği hiçbir ligde lider olamadı.

13 YIL BOYUNCA LİDER OLAMADI

 4 Mart 2001 tarihinde kendi sahasında Göztepe’ye 1-0 yenilen Diyarbakırspor, bir daha lider olamadı.

Süper Lig’e son kez yükseldiği 2008-2009 sezonunda Bank Asya 1.Lig’de hiç lider olamayan Yeşil-Kırmızılı takım,Manisaspor’un ardında ikinci olarak Süper Lig’e çıkma başarısını gösterdi.

GALİBİYETE  ÇİFTE PRİM

Öte yandan Başkan Feyzi İlhanlı, 1-0 kazanılan Ayvalıkgücü maçından sonra takıma maddi anlamda yüzleri güldürecek haberler verdi. Futbolcuların maç başı alacaklarının bir kısmını ödeyen İlhanlı,galibiyete çifte prim vereceklerini de açıklayarak futbolcuların sevincini ikiye katladı. Başarı devam ettikçe maddi olarak desteği artıracaklarını ifade eden İlhanlı,”Önemli olan tek şey takımın başarısıdır. Bu taraftar mutlu olsun ,başka şey istemem. Kimsedeb tek kuruş para almadan kendi imkanlarımızla bu işi yapıyoruz. Başarı geldikçe maddi olarak desteğimizi artıracağız.”dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.