130 haneli köye bir tanker su yeter mi?

130 haneli köye bir tanker su yeter mi?
Diyarbakır’ın Çermik ilçesi Örenkuyu köyünün sakinleri, her yaz olduğu gibi bu yazda su sıkıntısı çektiklerini belirterek, su sıkıntılarının bir an önce giderilmesini istedi.

Mahsum Rençber

TİGRİS HABER - Diyarbakır’ın Çermik ilçesi Örenkuyu köyünün sakinleri, her yaz olduğu gibi bu yazda su sıkıntısı çektiklerini belirterek, su sıkıntılarının bir an önce giderilmesini istedi. DİSKİ’nin tankerle köye su gönderdiğini, ancak yetmediğini ifade eden köylüler, “Günde bir tanker su 130 haneli köye yeter mi, sondaj yapılmasını istiyoruz” dediler.

1994 yılında Örenkuyu köyünde 50 hane varken kurulan su deposu, nüfus artınca yetmemeye başladı. Şimdi 130 haneye ulaşan köyde, yaz başladığında su sıkıntısı da başlıyor. Köylülerin bir kısmı kendi imkânlarıyla, kimisi de belediye ve DİSKİ’nin tankerlerle getirdiği su ile ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor. DİSKİ’nin su desteğinin yetersiz kaldığını ifade eden köylüler, yarım kalan su kulesinin tamamlanarak sondaj ile su verilmesini istediler.

su-tigris1.jpeg

“Evimde 2 gündür bir damla su yok”

Köyde ikamet eden Faruk Yılmaz, şuan evlerinde damla su olmadığına dikkat çekerek, “1994 yılında köylüler kendi imkânları ile bir su deposu kurdu ancak, o zaman köy 50 haneliydi. Şuan 130 hane var ve o su deposu bize yetmiyor. Şebeke suyu olmadığı için insanlar evlerinin üstüne depolar kurmuşlar. Her bir depo en az 2 tonluk. Belediye ve DİSKİ bazen her gün bazen 2 günde bir tankerle su getiriyor, ama yetmiyor. Şuanda benim evimde bir damla su yok.”

su-tigris2.jpeg

“Sondaj yapılmasını istiyoruz”

Yetkililerle defalarca görüştüklerini, ancak sonuç almadıklarını dile getiren Yılmaz, “Yetkililerle defalarca görüştük, kayyum gelmeden önce sorunumuz çözülecekti, hatta su kulemiz bile yapıldı, ama yarıda kaldı. Eğer sondaj çekilmiş olsaydı su sorunumuz çözülürdü. Su kaynaklarımız çok az, özellikle yaz aylarında, Haziran’da başlayıp, Ekim Kasım ayına kadar su sorunu yaşıyoruz. Su sorunu en çok kadınlarımızı etkiliyor, evlerinde çamaşır makinesi var, ancak kullanamıyorlar, elde yıkıyorlar” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum