15 Temmuz Şehitleri anısına fidan dikildi

15 Temmuz Şehitleri anısına fidan dikildi
Tüm Türkiye’de yapılan 15 Temmuz şehitleri hatıra ormanı Diyarbakır Kent Ormanında da oluşturuldu.

Ali Abbas YILMAZ

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, AK Parti Diyarbakır milletvekili Ebubekir Bal, Büyükşehir Belediyesi kayyumu Cumali Atilla, AK Parti İl Başkanı Muhammed Dara Akar, şehit yakınları ve vatandaşların katılımı ile gerçekleşen fidan dikimi töreninde 15 Temmuz şehitlerinden Diyarbakırlı Halit Gülser, Askeri Çoban ve Mehmet Karaaslan anısına birer fidan dikildi.

15 Temmuz Şehitleri anısına Kent ormanında fidan dikimi yapıldı. Bugün yapılan 15 Temmuz Şehitleri anısına Kent Ormanındaki fidan dikimi törenine Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, AK Parti Milletvekili Ebubekir Bal, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kayyumu Cumali Atilla, Diyarbakır AK Parti İl Başkanı Muhammed Dara Akar, Orman Bölge Müdürü Ahmet Ünver, askeri erkân, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı.  15 Temmuz şehitleri anısına yapılan fidan dikimi töreni saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başladı. Törenin ilk konuşmasını Orman Bölge Müdürü Ahmet Ünver yaptı. Ünver, konuşmasında 15 Temmuz şehitlerini anmanın, “milli ve insani bir sorumluluk” olduğunu söyledi.

Egemenlik milletin

Ünver’in ardından Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, 15 Temmuz şehitlerinin anısına bir konuşma yaptı. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Diyarbakır’da da 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olan kamu görevlileri ve vatandaşlar için Diyarbakır Kent Ormanında 15 Temmuz şehitleri anısına bir hatıra ormanı oluşturuldu. Diyarbakırlı vatandaşların 15 Temmuz gecesi Milli İradeye sahip çıktığının altını çizen Vali Aksoy, “Egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunu ve bunu millet adına, seçtiği temsilciler vasıtasıyla kullanılması gerektiğini Diyarbakır halkı da tüm Türkiye’de olduğu gibi egemenliğe sahip çıkarak göstermiştir. Sonrasındaki nöbetlerde de yine Diyarbakır halkı Park Ormanda nöbetine devam etmiş, demokrasiye olan bağlılığını bir kez daha ifade etmiştir.

Diyarbakırlı vatandaşlarımız hayatlarını kaybetti

15 Temmuz gecesi yaşanan olaylar neticesinde Diyarbakırlı insanlarımızda yaşamlarını kaybettiler. Ankara’da Özel Harekât Daire Başkanlığında görevli polis memurumuz Halit Gülser, oradaki olaylar neticesi yaşamını kaybetti. Diyarbakırlıydı ve cenazesi buraya getirilerek burada defnedildi. Yine İstanbul’da demokrasiye sahip çıkma adına sokağa çıkan vatandaşlarımızdan biri olan Askeri Çoban da yaşamını kaybetti ve cenazesi Diyarbakır’a getirilerek burada defnedildi Yine, Diyarbakırlı olup, ancak İstanbul’da yaşayan ve orada defnedilen Mehmet Karaaslan diye bir hemşerimizin de var olduğunu sizlerle paylaşmak istiyorum” diye konuştu.

Şehit olanları rahmetle anıyoruz

Tüm şehitlere Allah’tan rahmet dileyen Vali Aksoy, “Onların bu duruşu, bugün rahat bir şekilde görevimizi yapıyorsak, işimize gidip gelebiliyorsak onların bu gayreti sayesindedir. Bu anlamda kendilerini rahmetle anıyoruz, ailelerine şükranlarımızı, en iyi dileklerimizi sunuyoruz. Onların aileleri hepimizin ailesi, onların bir sorunu varsa bu hepimizin sorunu ve bunları çözmek için de devletin bütün imkânları ile onların hizmetinde olacağını da ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

FETÖ ile mücadele sürüyor

Hatıra ormanı ile 15 Temmuz şehitlerinin anısının yaşatılacağını belirten Vali Aksoy, “15 Temmuz sonrası büyük bir mücadeleyle FETÖ terör örgütün elemanlarına karşı çalışmalar yürütülüyor. Başta yargımız olmak üzere bütün kurum ve kuruluşlarımızın duyarlı ve hassas çalışmalarıyla bu mücadele devam ediyor. Bundan sonra da etmeye devam edecek ve Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacak, yaşatılacaktır” dedi.

Fidan dikildi

Vali Aksoy’un konuşmasının ardından 15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanında fidan dikimi yapıldı. 15 Temmuz şehitlerinden, Halit Gülser, Askeri Çoban ve MehmetKaraaslan anısına birer fidan dikildi. Fidan dikim töreninin ardından törene katılanlara ikramda bulunuldu.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.