16 yaşında intihar eden Bahadır’ın yürek burkan dramı

16 yaşında intihar eden Bahadır’ın yürek burkan dramı
Babası 6 yıl önce KHK ile ihraç edilip tutuklandığında 10 yaşında olan Bahadır Odabaşı’nın intiharı aileyi adeta yıktı.

Gönül Morkoç

TİGRİS HABER - Babası 6 yıl önce KHK ile ihraç edilip tutuklandığında 10 yaşında olan Bahadır Odabaşı’nın intiharı aileyi adeta yıktı. Babasının durumundan dolayı psikolojisinin bozulduğu belirtilen Bahadır’ın, müzikle ilgilendiği, gelecekte yabancı müzisyenler için söz yazarlığı yapmak istediği ortaya çıktı.

Diyarbakır’da öğretmen babası KHK ile ihraç edildikten sonra tutuklanan 16 yaşındaki Bahadır Odabaşı’nın intiharı, yakınları KHK ile ihraç edilen ailelerin yaşadığı acıyı bir kez daha gözler önüne serdi. 8 yıl önce Burdur’dan Diyarbakır’a gelen Gülay ve Nurettin Odabaşı, Diyarbakır’da öğretmenlik yapıyordu. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra evlerine baskın düzenlendi. Bahadır ve diğer iki kardeşinin gözü önünde, ev didik didik arandı, baba Nurettin Odabaşı, gözaltına alındı. Nurettin Odabaşı, bir yıllık yargılamanın ardından “FETÖ” üyeliği iddiasıyla tutuklandı. Bir yıl Diyarbakır Cezaevi’nde tutulan Nurettin Odabaşı, sonra Elazığ Cezaevi’ne nakledildi. Anne Gülay Odabaşı da aynı dönemde öğretmenlikten ihraç edildi. Gülay Odabaşı, 2019 yılının Kasım ayında görevine iade edildi.

‘Anahtar paspasın altındaydı, dönmedi’

Babası tutuklandığında ilkokul dördüncü sınıf öğrencisi olan Bahadır Odabaşı, ergenlikteki sıkıntıların da eklenmesi ile bu süreci atlatamadı. 13 Ocak gecesi annesiyle yaşadığı tartışmanın ardından, “dışarı çıkıyorum” diyerek evden ayrıldı. Annesi, öfkesi geçince evine döneceğini düşündüğü oğlu için anahtarı kapıdaki paspasın altına koydu. Ancak 16 yaşındaki Bahadır, eve dönmedi. Yaşadıkları sitenin güvenlik kameralarına bakıldığında Bahadır’ın evden çıkmadığı anlaşıldı. Site içerisinde yapılan aramalardan sonra Bahadır Odabaşı’nın cenazesi apartman boşluğunda bulundu. 16 yaşındaki genç, yaşadığı apartmanın 10’uncu katındaki apartman boşluğundan atlayarak intihar etmişti.

Baba 7 ay sonra tahliye olacak

Babası Nurettin Odabaşı Ordulu, annesi Gülay Odabaşı ise Adanalı olan Bahadır’ın cenazesi, Ordu’nun Ünye İlçesi’nde toprağa verildi. Baba Nurettin Odabaşı, elleri kelepçeli bir şekilde oğlunun cenazesine katılabildi. 6 yıldır cezaevinde olan Nurettin Odabaşı’nın 7 ay sonra cezasının bitmesi ve tahliye olması bekleniyor.

‘Baba yanında olsa bunu yaşamayacaktı’

Tigris Haber’e konuşan Bahadır Odabaşı’nın amcası Osman Odabaşı, kardeşi Nurettin Odabaşı, kardeşi gözaltına alındığında, 3 yeğeninin de büyük şok yaşadığını, ancak Bahadır’ın bu süreci atlatamadığını söyledi. Osman Odabaşı, “Bahadır, Aralık ayında babasını görmeye gidecekti. Ancak küçük kardeşinin testi pozitif çıktığı için gidemedi. Sadece anneleri gidebildi” dedi. Bahadır Odabaşı’nın en son babasını 3 ay önce açık görüşte gördüğünü belirten Osman Odabaşı, “Ben açık ve net söylüyorum. Baba yanında olsaydı bizim çocuğumuz bunu yaşamayacaktı” dedi.

‘Söz yazarı olmak istiyordu’

Amca Osman Odabaşı, 16 yaşındaki Bahadır Odabaşı’nın babasına yapılan haksızlığı kaldıramadığına dikkat çekerek, “Babasına haksızlık yapılmasına tahammül edemiyordu. Neden babam içeride diye üzülüyordu. Ders çalışmasını istediğimizde, ‘ders çalışıp babam gibi olacağım, babam da okudu, sigara bile içmezdi ama içeride’ diyordu. Yazları yanımıza gelirdi, ben kendi oğlumu onun yanında sevemiyordum. Onu kucağıma alırdım severdim. ‘Amca senin boyunu geçtim babamla güreşemedim’ diyordu.”

Osman Odabaşı, yeğeni Bahadır Odabaşı’nın, müzikle ilgilendiğini, gelecekte yabancı müzisyenler için söz yazarlığı yapmak istediğini dile getirdi.

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum