'170 dönüm ekili arazi biçilemez hale getirildi' iddiası

 '170 dönüm ekili arazi biçilemez hale getirildi' iddiası
Ramazan aynının son iftar akşamı yaşanan olaydan kaynaklı Güler ailesine ait 170 dönüm ekili arazinin biçilemez hale getirildiğini iddia eden Ramazan Güler, konuyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

Foto: Arşiv

TİGRİS HABER - Kayapınar’a bağlı Sağkulak köyünde bayram arifesinde 2 aile arasında yaşanan ve bir kişinin yaşamını yitirdiği olayın ardından başlayan husumet devam ediyor.

Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesi Prinçlik’e bağlı Sağkulak köyünde 23 Mayıs akşamı, iki aile arasında yaşanan silahlı kavga sonucu bir kişi yaşamının yitirirken, olayla ilgili bir kişi de tutuklanmıştı.

Güler ve Selamboğa aileleri arasında bayram arifesinde meydana gelen kavganın ardından başlayan husumet sonucu Güler ailesi köyü terk ederken, Güler ailesine ait ekili alanlara zarar verildiği iddia edildi.

‘Ekinler için Savcılığa suç duyurusunda bulunacağız’

170 dönüm ekili arazinin biçilemez hale getirildiği iddiasında bulunan Ramazan Güler,  yaklaşık bir ay önce yaşanan olaya ilişkin şunları ifade etti: “Bu olay Ramazan Bayramı arifesindeki son iftar akşamı oldu. Olay, Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesi Prinçlik’e bağlı Sağkulak köyünde yaşanmış. Kavga Güler ve Selamboğa aileleri arasında olmuş. Olayda Selamboğa ailesinden bir kişi yaşamını yitirmiş. Olayla ilgili bir kişi (Ş.G.) tutuklandı. Hayvan için kavga etmişler. Gece silahlar patlamış ve arada bir kişi vurulmuş. 3-4 tane ev yakıldı. Arılar gitti, köpeklere zehir verdiler. Bugünlerde de gitmişler 170 dönüm buğday ve arpa tarlasına, traktörün arkasına silindir bağlayarak ekinleri yere sermişler, biçilmesin diye. Şuan Güler ailesinde köyde hiç kimse yok, Ergani’ye göç etmişler. Ekinler için Savcılığa suç duyurusunda bulunacağız. Keşif gitsin, zarar tespit edilsin diye.” (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.