18 Mart Çanakkale şehitleri Diyarbakır’da anıldı

18 Mart Çanakkale şehitleri Diyarbakır’da anıldı
Diyarbakır’da 18 Mart Çanakkale Şehitleri düzenlenen törenle anıldı.

18 Mart Çanakkale şehitlerini anma programı yapıldı. Diyarbakır Yenişehir İlçesi Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezinde dün yapılan 18 Mart Çanakkale şehitlerini anma programına Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, 7. Kolordu Garnizon Komutanı İbrahim Yılmaz, Diyarbakır Ak Parti milletvekili Ebubekir Bal ve çok sayıda mülki erkân katıldı.  

 

Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezinde yapılan 18 Mart Çanakkale şehitleri anma programı, saygı duruşu ve ardından istiklal marşının okunması ile başladı.

Anma etkinliğinin ilk konuşmasını Türkiye Harp Malulü Gaziler Dul ve Yetimler Derneği Başkanı Reşit Can yaptı. Can’ın konuşmasının ardından 7. Kolordu Garnizon Komutanlığı tarafından hazırlanan “Çanakkale Zaferi ve Şehitlerimiz” konulu bir sunum gerçekleştirildi. 7. Kolordu Komutanlığından Tankçı Albay İlker Görgülü ve Hava Savunma Teğmeni Mehmet Ceylan’ın yaptığı “Çanakkale Zaferi ve Şehitlerimiz” konulu sunum ilgiyle izlendi.

 

Öğrenciler arası şiir yarışmasında birinci olan Kayapınar Elif Livan Ortaokulu öğrencisi Zeynep Kaya ‘Vatan Uğruna’ şiirini okurken, ikinciliği kazanan İMKB Hattat Hamit Aytaç Ortaokulu öğrencisi Rabia Dindar ‘Zaferin Şehitleri’ şiirini okudu.

Öğrenciler arası şiir yarışmasında birinci ve ikinci olan öğrencilerin şiirlerini okumalarının ardından şiir ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyeler verildi.

 

Şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında da birinciliği kazanan öğrencilere hediyelerini Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy verirken, İkinci olan öğrencilere ödüllerini Diyarbakır AK Parti milletvekili Ebubekir Bal ve üçüncülüğü kazanan öğrencilere ise, ödüllerini 7. Kolordu Garnizon Komutanı İbrahim Yılmaz verdi.

 

Ödül töreninin ardından Şef Orhan Öztürk yönetiminde sahne alan Güzel Sanatlar Korosunun müzik dinletisiyle 18 Mart Çanakkale şehitlerini anma programı sona erdi.

 

Haber: Ali Abbas YILMAZ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.