2 bin 350 fidan toprakla buluştu

2 bin 350 fidan toprakla buluştu
Gaziantep'te 50 dönümlük alana 2 bin 350 fidan dikildi.

GAZİANTEP - Gaziantep Dağçılık ve Doğa Sporları (GADAK) ile Orman İşletme Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen ağaçlandırma kapsamında merkeze bağlı Dülük Baba mesire alanında tören düzenlendi. GADAK Yönetim Kurulu üyesi Turhan Yılmaz, törende yaptığı konuşmada, Gaziantep'te yeşile özlemin hat safhada olduğunu tespit ettiklerini söyledi. Kentte yaşayanların yeşili çok sevdiğini ve onun kıymetini bildiğini belirten Yılmaz, şöyle konuştu: "Burada hareketle bu kadar potansiyel bir yerde insanların organize edilmesinin çok önemli olduğunu gördük. Bunun için 'Yeşil Gaziantep Platformu' oluşturmaya karar verdik. Burada insanlara yeşil alanın önemi, nasıl korunması gerektiği ve ağaçlandırma çalışmalarını anlatacağız. Platformumuza şirketlerin, belediyelerin, derneklerin, kamu kurum ve kuruluşlar ile burada çalışan insanların katılmasını bekliyoruz. "

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu da yeşil alanların korunması için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Orman İşletme Müdürü Köksal Kaya ise müdürlük olarak ortalama yıllık bin 500 hektar ağaçlandırma yaptıklarını aktardı. Dülük baba, GATEM, havalimanı ve çevre yolu üzerinde ağaçlandırma çalışmalarının devam ettiğini vurgulayan Kaya, müdürlük olarak belediye ile sivil toplum kuruluşlarına ağaçlandırma alanında her türlü desteği sağlayacaklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından, çeşitli dernekler, kulüpler ile Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı'nda gelen askerler, 2 bin 350 fidanı toprakla buluşturdu.

(aa)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.