2 bin kişilik Meşele köyünün sandığı 10 km öteye taşındı!

2 bin kişilik Meşele köyünün sandığı 10 km öteye taşındı!
Diyarbakır'ın Eğil ilçesine bağlı 2 bin nüfuslu Meşele köyünün seçim sandığı "güvenlik" gerekçesiyle İlçe Seçim Kurulu tarafından 10 kilometre uzaklıktaki Akalan köyüne taşındı. Alınan karar karşısında şaşıran köylüler, suç duyurusunda bulanacak.

 

DİYARBAKIR - Diyarbakır'ın Eğil ilçesine bağlı Meşele (İncuan) köyünde yaşayan yurttaşlar, 30 Mart yerel seçimlerinde oy kullanmak için köylerine 10 km uzaklıkta bulunan Akalın (Sülemana) köyüne gitmek zorunda. Nedeni ise "güvenlik". İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı, söz konusu gerekçeyi ileri sürerek, 4 mezrası ile birlikte 2 bin nüfusu olan köy sakinlerine oy kullanmak için Akalın köyünün yolunu gösterdi. 

'İnsanları mağdur ediyorlar' 

Alınan bu kararı öğrenen köylüler ise şaşkınlık içerisinde. Köy sakinlerinden Hüseyin Baran, seçmenler olarak her yıl kendi köylerinde oy kullandıklarını ancak bu yıl seçim sandıklarının Akalın köyüne taşındığını öğrendiklerini söyledi. Oylarını kendi köylerinde kullanmak istediklerini dile getiren Baran, "Biz oyumuzu burada kullanmak istiyoruz. Bu köydeki okul bize daha yakın dolayısıyla burada kullanmak istiyoruz. Bizim köyde büyük ölçüde hastalarımız var. Yaşlı kesimler var. Buradaki insanları mağdur etmek istiyorlar. Buradan bir saat yol uzaklıktaki köye gidip oy kullanmamızı istiyorlar. Biz buna itiraz ediyoruz. Hiçbir şekilde gitmeyeceğiz" diye konuştu. Barış Koyun.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.