21 branşta 12 ay eğitim

21 branşta 12 ay eğitim
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, “Spora Gel” kursları kapsamında 21 branşta 12 ay boyunca ücretsiz eğitimler veriyor.

TİGRİS HABER - Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından çocukların, gençlerin fiziksel ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunmak için açtığı spor okulları, 30 bin öğrenci ile devam ediyor.

Talaytepe Spor Kompleksi’nde verilen futbol, voleybol, badminton, masa tenisi, kick boks, judo, kort tenisi, atletizim, taekwondo, çim hokeyi, basketbol, yüzme, karate, güreş, satranç, hentbol, dart, jimnastik, izcilik, dağcılık ve okçuluk eğitimleri haftanın 7 günü saat 09.00-17.00 arasında gerçekleşiyor.

Haftanın 3 günü de Köşkler Spor Salonu ve Kapalı Yüzme Havuzu’nda öğrencilere yüzme eğitimi veriliyor.

Büyükşehir Belediyesi’nin POMEM, PMYO, Askeri Okullar, Bekçilik, BESYO ve Spor Liseleri öğrencileri için başlattığı “Ücretsiz Özel Yetenek Kursları”nın da devam ettiği Talaytepe Spor Kompleksi’nde 5 bin 400 kişi sınavlara hazırlanıyor.

“Gençlerin buraya gelip kendilerini geliştirmelerini isterim”

Kursiyerlerden Muhammed Abdullah Uzunca, okul takımı olarak idmanlarını “Spora Gel” kursları sayesinde yaptıklarını ifade etti.

Kursun faydalı olduğunu vurgulayan Uzunca, şöyle konuştu:

“Haftanın 4 günü geliyoruz, antrenmanlarımız iyi gidiyor. Burada futbol, basketbol, voleybol, hentbol başta olmak üzere her türlü branş var. Gençlerin buraya gelip bir branşla ilgilenmeleri ve kendilerini geliştirmelerini isterim. Büyükşehir Belediyesi’ne bize sağladığı olanaklardan dolayı çok teşekkür ederim.”

Kursiyer Mehmet Yusuf Kızıler, öğretmeninin tavsiyesi üzerine spor okullarına kaydolduğunu söyledi. 5 yıldır bu kurslardan ücretsiz yararlandıklarını belirten Kızıler, okul takımlarının kurslar sayesinde önemli başarılar elde ettiğini belirtti.

“Hocalarımız bizlerle çok ilgileniyor”

Basketbol kursu öğrencisi Büşra Mutlu, kurs sayesinde boş vakitlerini verimli geçirdiğini belirtti.

Mutlu, şunları dile getirdi:

“Haftanın dört günü buraya geliyorum. Sadece hobi olarak değil basketbol alanında kendimi geliştirmek ve daha iyi yerlere gelmek istiyorum. Sosyal medyada keşfettim. Geldim kaydoldum, hocalarımız bizlerle çok ilgileniyor, taktikler veriyor. Bizde kendimizi geliştiriyoruz.”

“Dereceler elde etmek istiyorum”

Kursiyerlerden 10 yaşındaki Muhammed Ali Baran, kurslar sayesinde yüzme öğrendiğini aktardı.

Profesyonelleşmek için kurslara devam ettiğini anlatan Baran, şunları kaydetti:

“Buraya ilk geldiğimde yüzme bilmiyordum. Şimdi performans grubunda yer alıyorum. Benim gibi spor meraklılarına buraya gelmelerini tavsiye ediyorum. Yüzmeyle ilgili hedeflerim var, kendimi geliştirip Türkiye ve dünyada dereceler elde etmek istiyorum.”

Kursiyerlerden Mustafa Bayram ise, yüzme konusunda temel eğitimler aldıklarını, eğitmenlerin kendilerine sporcu kimliğiyle neler yapılması, nasıl davranılması gerektiğini öğrettiklerini ifade etti.

Kayıtlar devam ediyor

Kurslardan faydalanmak isteyenler herhangi bir süre kısıtlaması olmadan Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı Talaytepe Spor Kompleksi’nde bulunan idare bölümünde kayıt yaptırabilir. (Belediye Basın)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.