21 Mart Amed Newrozu'na 6 bin konuk davet edildi

21 Mart Amed Newrozu'na 6 bin konuk davet edildi
PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın tarihi öneme sahip mesajının okunacağı Diyarbakır Newrozu'na, 2 milyonu aşkın kişinin katılması bekleniyor. Dev organizasyona 6 bin konuk davet edildi. Birçok konuğun yer alacağı Newroz'un dikkat çeken misafirlerinden biri de

DİYARBAKIR  - Diyarbakır'da 21 Mart günü yapılacak Newroz Bayramı kutlamaları için geri sayım başladı. Dev bir organizasyon ile hazırlıklarında sona gelinen kutlamalara 2 milyonu aşkın yurttaşın katılması bekleniyor. PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın merakla beklenen ve Türkiye'nin kaderini belirleyecek olan mesajının okunacağı Newroz'a yerli, yabancı 6 bin konuk davet edildi. 21 Mart Diyarbakır Newrozu'na ilişkin bilgi veren Newroz Tertip Komitesi üyesi ve KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Veysel Özhekti, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Diyarbakır Newrozu'na PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın okunacak mesajının damgasını vuracağını ifade etti. Mesajın Kürtler açısından "kurtuluş" ve "özgürlük" anlamına geldiğini belirten Özhekti, bu anlamı ile Newroz'a geçmiş yıllara nazaran daha da yoğun katılımın olmasını beklediklerini söyledi. 



Milyonların katılacağı bir etkinlik için dev organizasyonların gerektiğini, Newroz Tertip Komitesi olarak ta bu yönlü çalışma yürüttüklerini dile getiren Özhekti, "Sayın Öcalan'ın Amed Newroz'unda yaptığı çağrı sonrasında 30 yıldır devam eden çatışma ortamı durmuş, çözüme katkı sunmak amacıyla PKK gerillalarının bir bölümü Türkiye sahasından çekilmiştir. Bir yıldır süren ateşkes durumuna rağmen halen toplumsal barışın sağlanması için gerekenler yapılmamış, hükümet bir yılı hoyratça harcamıştır. Bu koşullarda 2014 Newroz'u tarihi öneme sahiptir. Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan'ın Newroz mesajı tarihi öneme sahiptir. Kürdistan coğrafyası ve Ortadoğu'nun kaderi bu açıklamada saklıdır. Bu yüzden muhataplar verilecek mesajları doğru algılamalı ve doğru yaklaşmalıdır. Biz Newroz Tertip Komitesi olarak tüm halkımızı ve Türkiye demokrasi güçlerini Amed Newroz'una katılmaya çağırıyoruz" dedi.

 Metin İnan

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.