22 kadın vekilden Bakan Selçuk'a iki seçenekli tek soru

22 kadın vekilden Bakan Selçuk'a iki seçenekli tek soru
HDP’li 22 kadın vekilden İstanbul Sözleşmesine İlişkin Bakan Selçuk’a iki seçenekli tek soru içeren önerge verildi: “Bir kadın olarak siz şiddete uğradığınızda kendinizi ne ile savunacaksınız?"

TİGRİS HABER - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesinin ardından HDP'li 22 kadın milletvekili, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'a tek soru içeren ayrı ayrı soru önergeleri verdi. Kadın vekiller Bakan Selçuk'a "Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı ve bir kadın olarak siz şiddete uğradığınızda kendinizi ne ile savunacaksınız? A) Vicdan B) İstanbul Sözleşmesi" diye sordu.

Verilen önergede şu ifadelere yer verildi:

"Kadına yönelik her türlü şiddet karşısında kapsamlı politikaları içeren ve bunun uygulanmasını zaruri kılan bu sözleşmeden geri çekilme kararı kadınlar tarafından büyük bir tepkiyle karşılaşmıştır. Türkiye’de her gün en az 3 kadın katledilirken, Kadınların evde, işyerlerinde, kamusal alanda her türlü erkek şiddetine, mobinge, emek sömürüsüne ve ayrımcılığa maruz kalması, adliye koridorlarında erkek yargı anlayışı ile karşı karşıya kalıp savunmasız bırakılması sözleşmeden geri çekilmesine dönük verilen tepkileri haklı kılmaktadır." (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.