30 bin kişi yüzme öğrenecek

30 bin kişi yüzme öğrenecek
Batman Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk, 2023 İl Spor Merkezleri kapsamında, ‘Yüzme Bilmeyen Kalmasın’ projesinde hedeflerinin 30 bin kişiye yüzme öğretmek olduğunu söyledi.

TİGRİS HABER - Batman genelinde 12 havuzla haftanın 6 günü yüzme eğitimi verdiklerini belirten İl Müdürü Özperk, 42 Yüzme Antrenörüyle birlikte bütün havuzlarda cankurtaranların görev yaptığını açıkladı.

“Tehlikeli ve yasak sulardan uzak duralım”

‘Derin ve yasaklı sularda bir tek canımızın boğulmasına gönlümüz razı olmaz ve yüzme öğrenmeleri için elimizden geleni yapacağız’ diyen Batman Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk açıklamasına şöyle devam etti; “Havuzlarımız yüzme öğrenmek ve yüzmek için en güvenli yerlerdir. Batman’ın etrafı tehlikeli sularla kaplıdır. Gölet, kanal, bataklık ve sayısız bilinmeyen sularımız var. Onun için herkesin bu tehlikeli sulardan uzak durmasını istiyoruz. Kurum olarak yüzme eğitimlerine büyük önem vermekteyiz. Onun için kayıtlarımız aralıksız devam etmektedir. Daha önce sadece 07-14 yaş arası çocuklarımız için eğitimlerimiz varken, şimdi yüzme bilmeyen yetişkinlerde eğitim alabilmektedir. Bütün yüzme kurslarımız ücretsizdir. Kapımız herkese sonuna kadar açıktır. Bu yılki hedefimiz ise en az 30 bin kişiye yüzme öğretmektir. Fırsat buldukça havuzlarımızı ziyaret ederek eğitimleri yerinde izliyorum. Verilen yüzme eğitimlerinin eksiksiz olması için uzman kadrolarımız görev yapıyor.”

“Yüzmek sağlıktır”

İl Müdürü Özperk yüzen bireylerin aynı zamanda kilo kontrollerini sağladıklarını, kaslarının güçlendiğini, kalp sağlığını desteklediğini, insanların daha esnek olduğunu, kas ve eklem problemleri olanlar için yüzmenin ideal olduğunu, stresten uzak durduğunu, sağlıklı bir uykuya kavuştuğunu ve kolesterol seviyelerini dengelediklerini de sözlerine ekledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.