30 bin meslek lisesi öğrencisine burs

30 bin meslek lisesi öğrencisine burs
Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası, "MESS Yarınım” eğitim projesi ile ülkemizin ve Türk sanayinin ihtiyaç duyduğu teknik iş gücünün yetişmesine, mesleki eğitimin niteliğinin ve genç istihdamının artmasına katkı sağlıyor.

TİGRİS HABER -  Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası, "MESS Yarınım” eğitim projesi ile ülkemizin ve Türk sanayinin ihtiyaç duyduğu teknik iş gücünün yetişmesine, mesleki eğitimin niteliğinin ve genç istihdamının artmasına katkı sağlıyor. Bugüne kadar, meslek liselerinde okuyan 30 bin öğrenciye ulaşan "MESS Yarınım” projesi Türkiye’nin alanındaki en büyük burs programı olma özelliğini taşıyor.

Projenin 7. yılı olan 2021-2022 Eğitim-Öğretim döneminde ise 6 bin öğrenciye burs desteği verilecek. Her biri alanında lider 260 sanayi şirketini temsil ederek Türkiye’nin en büyük ve en köklü işveren sendikası olan Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS), MESS Yarınım projesi ile mesleki eğitimin geliştirilmesine verdiği desteği sürdürüyor. Proje, ülkemizin ve Türk sanayinin ihtiyaç duyduğu teknik iş gücünün yetişmesine, mesleki eğitimin niteliğinin ve genç istihdamının artmasına katkı sağlıyor.

Geleceği inşa edecek 30 bin kişi

Ülkemizin üretimi ve sanayisini temsil eden MESS üyelerinin meslek liselerinde eğitim gören çocuklarına yönelik bir eğitim projesi olan MESS Yarınım, Türkiye’nin alanındaki en büyük burs programı olma özelliği taşıyor. Proje kapsamında bugüne kadar, MESS üye işyeri çalışanlarının meslek lisesi öğrencilerinden oluşan ve geleceği inşa edecek 30 binin üzerindeki başarılı gence eğitim süreçlerinde destek olundu. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.