“30 Mart'ta Başbakan'ı çıldırtacağız”

“30 Mart'ta Başbakan'ı çıldırtacağız”
Bitlis'teki seçim bürosu açılışında konuşan BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, AK Parti'nin İslamiyet adı altında "hırsızlık" yaptığını ileri sürerek, "30 Mart'ta inşallah Başbakan'ı çıldırtacağız" dedi.

BİTLİS - BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın katılımıyla Bitlis'te BDP seçim bürosu açılışı yapıldı.

Burada konuşan Demirtaş, AK Partili olan birkaç Bitlisli zenginin malvarlığının Bitlislilere dağıtılması durumunda kentte yoksulluğun biteceğini belirterek, "O kadar büyük servetler kazandılar. Peki nerden kazandılar bu serveti. Hazine mi buldular. Milli piyango mu çıktı bunlara. Bunlar bu parayı nerde kazandılar. Siz de çalışıyorsunuz. Gece-gündüz onlardan daha fazla çalışıyorsunuz. Buradaki esnaf kardeşim, sabah namazında dükkanını açıyor akşama kadar çalışıyor. Bu parayla ancak karnını doyuruyor. Demek ki alınteriyle, emekle servet kazanılmıyor. Demek ki, bir yerlerden çalmadan çırpmadan böyle milyon dolarlar götürülemiyor. Alınteri ve emekle bir yere kadar para kazanılıyor. O da herkese yeterdir. Paranın fazlasını ne yapacaksınız, kefenin cebimi var. İşte, para için kendinizi ne hale getirdiniz. Kendinizi rezil ve rüsva ettiniz. Bunu da İslamiyet adına yaptınız. İslamiyet adına hırsızlık yapılır mı. Kim kirlendi. Onlar mı kirlendi İslamiyet mi kirlendi" dedi.  

Bitlis'te tarım, hayvancılık, turizm potansiyelinin sıfıra indiğini vurgulayan Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tekeli tütünü bitirdiler. Yerine bir şey mi koydular, hayır. Neden bunu böyle yapıyorlar. Her Bitlislinin bunu iyi düşünmesi lazım. Burası tarihin, medeniyetin merkezlerinde biridir. Bitlis sıradan bir şehir değildir. Yüzlerce alim yetiştirmiş tarihi bir kenttir. Bu kenti açlığa, yoksulluğa ve pis kokulara emanet edemeyiz. Başbakan gittiği her yerde, 'BDP'li belediyelerin bulunduğu yerlerde çöpten ve kokudan geçilmiyor' diyor. Allah aşkına Diyarbakır'a giden Bitlisliler Diyarbakır'ı görüyorlar, değil mi. Bakın Tatvan bir adım ötede orayı görüyorlar. İşte 30 Mart'ta buralar değişecek. Bitlis'te iktidar partisi belediye olmasına rağmen Bitlis'i soyup soğana çevirmişler. 30 Mart'ta inşallah Başbakan'ı çıldırtacağız. Bu halkın kimsenin kolu kanadı olmadığını, Allah'tan başka kimse kolluk etmeyeceğini, Allah'tan başka kimsenin önünde boyun eğmeyeceğini 30 Mart'ta Başbakan'a acı bir şekilde öğrenecek.”

30-martta-basbakani-cildirtacagiz---(1).jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.