33 TL’yi aşınca tedirginlik başladı

33 TL’yi aşınca tedirginlik başladı
Yerel seçimler öncesi Amerikan Doları olmak üzere yabancı para birimleri Türk Lirası (TL) karşısında uçuşa geçti. Doların bir günde yüzde 5'e yakın değer kazanması "Yeni bir 2021 tuzağı mı?" tartışmasını alevlendirdi.

TİGRİS HABER - Merkez Bankası'nın arka kapı satışları da döviz piyasasındaki tansiyonu düşürmeye yetmedi. Sabah saatlerinden itibaren çarşıda döviz kurları tırmanıyor. Mahalli İdareler Seçimi'ne 25 gün kala başta Amerikan Doları olmak üzere yabancı para birimleri Türk Lirası (TL) karşısında değer kazandı.

Doların bir günde yüzde 5'e yakın değer kazanması "Yeni bir 2021 tuzağı mı?" tartışmasını alevlendirdi. Bankalarda (INTERBANK) dolar 31,67 TL iken, serbest piyasada dolar 33,80 TL'ye kadar tırmandı. Euro ise 37 TL'ye yaklaştı. İngiliz Sterlini 42 TL'nin eşiğinde. İsviçre Frangı ise 37,22 TL. 5 Mart Salı günü Türkiye saati ile 15.15'ten itibaren serbest piyasada döviz kurları bir anda fırladı.Dolar alış-satış kuru arasındaki fark 1 TL'yi buldu. Bazı döviz bürolarında marj yüzde 4'ü buldu.

2021 Korkusu Geri Geldi

Döviz kurlarındaki ani yükseliş, 2021 yılında yaşanan kur şokunu akıllara getirdi. 2021 yılında da dolar kuru kısa sürede fırlamış ve büyük bir ekonomik kriz yaşanmıştı. Döviz kurlarındaki yükselişin yaklaşan Mahalli İdareler Seçimi ile de bağlantılı olduğu yorumları yapılıyor. (Kaynak halk TV)

Kaynak:Halk Tv

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.