Çerçeve Yasa için ilk toplantı tarihi belli oldu

Çerçeve Yasa için ilk toplantı tarihi belli oldu
TBMM Genel Kurulu’nda 467 oyla kabul edilen ve “Millî Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun” adıyla Resmî Gazete’de yayımlanan düzenlemenin ardından süreçte yeni aşamaya geçildi.

TİGRİS HABER - Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, kanunla oluşturulan kurulun ilk toplantısının 24 Ağustos Pazartesi günü yapılmasının planlandığını açıkladı.

Kanunun Resmî Gazete’de yayımlanmasıyla birlikte, Cumhurbaşkanı Yardımcısı başkanlığında faaliyet gösterecek kurul da resmen oluşturuldu. Kurulda yer alan bakanlar ve ilgili kurumların kendi sorumluluk alanlarındaki çalışmalara başladığı belirtildi.

Cevdet Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 7595 sayılı kanunun TBMM Genel Kurulu’nda 467 oyla kabul edilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanarak Resmî Gazete’de yayımlandığını belirtti.

İLK TOPLANTININ GÜNDEMİ BELLİ OLDU

Yılmaz, kurulun ilk toplantısının 24 Ağustos Pazartesi günü gerçekleştirilmesinin planlandığını bildirdi. Toplantıda kurulun çalışma usul ve esaslarının ele alınması bekleniyor.

Toplantının önemli başlıklarından birini ise silahların bırakılması ve fesih sürecinin ihtiyaçları doğrultusunda oluşturulacak alt komisyonlar oluşturacak. Ayrıca kurul üyeleri tarafından gündeme getirilecek ve kamu kurumları arasında koordinasyon gerektiren konuların da değerlendirilmesi planlanıyor.

“YOĞUN BİR MESAİ SERGİLEYECEK”

Cevdet Yılmaz, kurulun milli birlik, kardeşlik ve huzurun güçlendirilmesi amacıyla koordinasyon içinde çalışacağını belirtti.

Yılmaz, 7595 sayılı Kanun kapsamında kurula verilen görev ve sorumlulukların yerine getirilmesi için yoğun bir çalışma yürütüleceğini ifade etti.

Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren düzenlemeyle birlikte süreçte kurul aşamasına geçilirken, 24 Ağustos’ta yapılması planlanan ilk toplantının atılacak yeni adımlar açısından önemli bir başlangıç olması bekleniyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.