38 kişi yoğun bakımda, siyasiler aşı için devrede

38 kişi yoğun bakımda, siyasiler aşı için devrede
Korona virüse karşı belirlenen aşı dozlarının tümünü vurdurmayan 38 kişi Diyarbakır’da yoğun bakımda tedavi görüyor. Aşılama hızının artması için HDP Eş Genel Başkanları Mithat Sancar ve Pervin Buldan’ın çağrı afişleri kentteki billboardlara asıldı.

Gönül Morkoç

TİGRİS HABER - Diyarbakır’da koronavirüs vakaları artmaya devam ediyor. Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde virüse yakalanan 231 hasta yatılı tedavi görüyor. 231 hastadan 38’i yoğun bakım desteğine ihtiyaç duyan hastalardan oluşuyor.

Yoğun bakımda sayı artıyor

İki gün önce 35 olan yoğun bakım hasta sayısı, 38’e yükseldi. Tigris Haber’e konuşan Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi hekimlerinden Jêhat Kılıç, aşılama hızının artması gerektiğine, aksi takdirde rakamların hızla tırmanışa geçebileceğine dikkat çekti. Kılıç’ın verdiği bilgiye göre yoğun bakımda, iki doz biontec ile iki doz sinovac, bir doz biontec yaptıran, yani aşılarını tamamlayan hasta yok. Yoğun bakım hastalarının yüzde 60’ı aşısız kişilerden, kalanı ise aşılarını eksik yaptıran kişilerden oluşuyor.

Siyasiler devrede

Diyarbakır’da aşıya direncin kırılması ve aşı hızının arttırılması için siyasi parti temsilcileri de devreye girdi. HDP Diyarbakır İl Örgütü, kentin çeşitli yerlerindeki bilboardlara HDP Eş Genel Başkanları Mithat Sancar ile Pervin Buldan’ın aşı çağrısını içeren afişler astı. Bu çağrılardan sonra kentte aşılanma oranının artması bekleniyor.(TİGRİS HABER)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.