4 ailenin kapısına çarpı işareti atıldı

4 ailenin kapısına çarpı işareti atıldı
Diyarbakır’da bir apartmanın 4 dairesine kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce kırmızı boya ile çarpı işareti atıldı. Gece geç saatlerde işaretlendiği belirtilen dairelerin 3’ünde yaşayanların Liceli olması dikkat çekti.

DİYARBAKIR’ın Yenişehir İlçesi’ne bağlı Ekinciler Caddesi üzerinde bulunan GAP Apartmanı’nda 4 daireye kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından sprey boya ile çarpı işareti atıldı. İki bloktan oluşan ve toplam 36 dairesi bulunan binanın B Blok'unda 3, A bloğunda ise sadece bir daireye atılan çarpı işaretleri bina sakinlerini tedirgin etti. Olayı gerçekleştirenleri fark eden ya da gören kimse olmazken, çarpı işareti atılan 3 dairenin sahibinin ortak özelliğinin ise Liceli olması. Binanın şifreli olan giriş kapısının ne şekilde açıldığını bilmediklerini söyleyen bina sakinleri, yaşanan olayın bu nedenle planlı olabileceği endişesi içinde olduklarını kaydetti.

“İki gündür çok tedirginiz…”

Kapıları işaretlenen yurttaşlardan Sultan Acar (54) ise oturdukları daireye yaklaşık bir ay önce taşındıklarını ve ev sahibinin ise Liceli olduğunu belirtti. İşaretleri, akşam geç saatlerde komşuların haber vermesi ile fark ettiklerini dile getiren Acar, "Yani binaya daha yeni taşındık. Husumetli olduğumuz kimse de yok. Kim, ne için bu işaretleri koydu bilmiyoruz. Çocuk işi olacağını tahmin etmiyoruz. Çünkü hem yüksekte hem de oldukça düzgün çizilmiş. Hem üst katımıza hem de alt katımızda bulunan dairelere de çarpı işareti atılmış. Çarpı işareti atılan dairelerden biri de öğrencilere ait. Gelip sordular. Bizde neden böyle bir şeyin yapıldığını bilmediğimizi söyledik. Bu durumdan en çok kızım etkilendi. Açıkçası iki gündür çok tedirgin" dedi.  

“Mesaj verilmek istenmiş”

Konuya ilişkin bilgi veren bina yöneticisi Ahmet Ayanoğlu ise, bu durumun bina sakinlerinde ciddi bir endişe ve huzursuzluğa neden olduğunu belirterek, şunları aktardı: 

"Doğrusu önceki akşam Galatasaray-Beşiktaş maçı için evden çıktım. Asansörü kullanmadan aşağı indiğimde kapılarda herhangi bir işaret görmedim. Ama maç bittikten sonra eve gitmek için merdivenleri çıktığımda iki kapının hemen yanına kırmızı boya ile çarpı işareti konulduğunu gördüm. Karşılaştığım manzara beni şoke etti. Daire sakinlerine sorduğumda onlarda ciddi anlamda tedirgin olmuşlardı. Çünkü tüm dairelere değil sadece bir kaç daireye bu çarpıların atılması ile sanki bir mesaj verilmek istenmişti. Bu konunun mutlaka araştırılması gerekiyor. Kimi aileler ile görüştük şüpheleri varsa bile korktukları için bunu dile getirmiyorlar. Açıkçası şaşılacak bir durum. Karşımızda vilayet sokağı çok net gören MOBESA kameralarına rağmen bunu yapmak cesaret isteyen bir şey. Bina sakinleri ile bir toplantı yapmayı düşünüyorum. Onların da bir şüphesi var ise değerlendirip konuyu emniyet ya da savcılığa bildireceğiz. Bu konunun kesinlikle takipçisi olacağız.”

diyarbakirda-kapilara-isaret-atildi----(1).jpg

diyarbakirda-kapilara-isaret-atildi----(2).jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.