4 bin girişimciye sertifika

4 bin girişimciye sertifika
DTSO ve KOSGEB işbirliğinde düzenlenen 13’üncü Dönem Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ne katılanlara sertifikaları törenle verildi.

Törende konuşan KOSGEB  Diyarbakır Müdür Vekili Zülfikar Altunbağ, bugüne kadar 4 bin girişimciye sertifika verdiklerini kaydetti.

DİYARBAKIR Ticaret ve Sanayi Odası ile KOSGEB işbirliğinde düzenlenen, 13’üncü Dönem Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ne katılanlara sertifikaları törenle verildi. DTSO seminer salonunda düzenlenen törene, Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sayar, Başkan Yardımcısı Şilan Elmas, KOSGEB Diyarbakır Hizmet Merkezi Müdür Vekili Zülfikar Altunbağ ve kursiyerler katıldı.

Sertifika töreninde konuşan Sayar, kalkınmada iki çeşit sermayenin olduğunu belirterek, bunlardan birincisini fiziki sermaye, ikincisini ise beşeri sermaye olarak sıraladı. Fiziki sermayeyi yönetenin, yine insan ve dolayısıyla girişimcilerin olduğunun kaydeden Sayar,  yenilenen ekonomik modellerin takip edilmesinin, yeniliklere sürekli uyum sağlanmasının, başarıyı getiren en önemli unsurlar olduğunu dile getirdi.

DTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şilan Elmas ise, DTSO olarak girişimciliğin desteklenmesini önemsediklerini belirterek, bundan sonraki süreçte özellikle kadınların girişimcilik konusunda bilinçlendirilmesi ve üretim sürecine dâhil olmaları için pozitif ayrımcılık yaparak, eğitimlerle daha çok kadına ulaşmayı hedeflediklerini belirtti.
KOSGEB Diyarbakır Müdür Vekili Zülfikar Altunbağ ise, bu zamana kadar 4 bin girişimciye sertifika verdiklerini ve toplamda 2.5 milyonluk hibe aktarıldığını belirterek, Diyarbakır’da en sağlıklı işbirliğini Ticaret ve Sanayi Odası ile gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.