VİDEO - 4 Kısa filmin galası yapıldı

VİDEO - 4 Kısa filmin galası yapıldı
Dicle Üniversitesi ve Sur Halk Eğitimi Merkezi protokolüyle açılan Kısa Film Yapımı Kursu’nda çekilen 4 kısa filmin galası yapıldı.


Haber ALİ ÇEKDAR KORKMA
TİGRİS HABER
- 4 filmin galası, Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda yapıldı. Etkinliğe öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Gösterimi yapılan filmlerde kadına yönelik şiddet, çevre bilinci ve sağlık gibi temalara değinilmesi dikkat çekti.
detay-foto2.jpg
Özellikle yönetmenliğini kurs öğrencisi Kübra Bal'ın yaptığı, kadına yönelik şiddeti konu alan "İz" adlı film, öğrencilerin büyük beğenisini topladı.
hikmet-kaymak.jpg

‘Festivallere gönderdik, umutluyuz’

Galada konuşan Yönetmen Hikmet Kaymak, filmleri ulusal ve uluslararası pek çok festivale gönderdiklerini ve umutlu olduklarını belirtti.
detay-foto3.jpg
Kaymak, art arda birden fazla etkinliğin denk gelmesi nedeniyle filmlerden sonra söyleşi yapmaya fırsat bulamadıklarını belirterek, ilerleyen zamanlarda tekrar bir gösterim yapmayı istediklerini söyledi.
meryem.jpg

Kursiyerler mutlu

Tigris Haber’e konuşan kursiyerlerden Meryem Uçar, “Üniversite kaydından sonra üniversite kampusunda çeşitli gençlik faaliyetlerinin olduğunu fark ettim. Kendimi bu kursa kaydettim. Kursa başladıktan hemen sonra pandemi nedeniyle ara vermek zorunda kaldık.

Daha sonraki zamanlarda kursa devam etmek istedik ve eğitimler aldık yazdığımız senaryoları kısa filmlere dönüştürdük. Beraber çalıştığım arkadaşlar ile beraber güzel işler çıkardığımızı düşünüyorum.”

bayram-orak.jpg

Kursiyer Bayram Orak da, hem yönetmene hem de arkadaşlarına teşekkür etti. Orak, “Kursumuzun amacı üniversite okuyan gençlerin farklı alanlarda bilgi almasını amaç edilerek kuruldu.
detay2.jpg
Bugün dört tane senaryosunu yazdığımız filmimizi Dicle Üniversitesi öğrencilerine izlettik. Yorum ve geri dönüşleri bizler için önemliydi. Genellikle olumlu geri dönüşler aldık.”dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.