420 sağlık çalışanı koronadan öldü

420 sağlık çalışanı koronadan öldü
HDP Diyarbakır Milletvekili pandemi döneminde 420 sağlık çalışanının hayatını kaybettiğine dikkat çekerek, Sağlık Bakanlığı’na soru önergesi verdi.

TİGRİS HABER - HDP Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması talebiyle Meclis Başkanlığı’na soru önergesi verdi. Salgınla mücadelede 420 sağlık çalışanının hayatını kaybettiğine dikkat çeken Dağ, “Bu sayı her gün artmaktadır” dedi.

Bakanlığın sağlık çalışanlarının ekonomik ve özlük haklarının düzeltilmesi konusunda herhangi bir çabasının olmadığını belirten Dağ, “Sağlık çalışanları, gün aşırı nöbet tutmakta ve hastane yöneticileri tarafından mobbinge maruz kalmaktadır. Tükenen sağlık çalışanları her gün daha da ağır koşullara maruz bırakılmaktadır” ifadelerini kullandı.

Diyarbakır Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde bebeğini kaybeden sağlık çalışanının durumuna dikkat çeken Dağ, Bakan Koca’ya şu soruları sordu:

- Diyarbakır Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi yoğun bakımı biriminde görevli sağlık çalışanlarının durumlarından haberdar mısınız?
- Olaya ilişkin Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü’ne soruşturma açılmış mıdır?

- Kanunen, kronik hastalığı olan sağlıkçılar ve gebeler idari izin kullanma hakkına sahipken, yaşanan bu ve benzeri durumlar Bakanlığınızın sorumluğunda değil midir?

- Sağlık çalışanlarına uygulanan mobbing, baskı ve uzun nöbet saatleri Bakanlığınızın bilgisi dahilinde mi gerçekleşmektedir?

-İlk Covid-19 vakasının ortaya çıktığı 11 Mart 2020’den, bu önergenin cevaplandığı tarihe kadar kaç sağlık çalışanı hayatını kaybetti?

-Bakanlığınız, toplu iş sözleşmelerine uygun, sağlık çalışanlarının özlük haklarını koruyan, çalışma düzenlerini zorlaştırmayan, hukuka ve iş etiğine uygun bir genelge hazırlaması düşünülmekte midir? (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.