5 çocuk annesi Polat, 4 erkeğe rakip oldu

5 çocuk annesi Polat, 4 erkeğe rakip oldu
Kadınlar, 30 Mart'ta gerçekleştirilecek yerel seçimlerde belediye başkanlıklarında olduğu kadar muhtarlık adaylarında da oldukça iddialı.

Diyarbakır’ın Huzurevleri Mahallesi'nde 4 erkek adaya karşı yarışan 66 yaşındaki Hanife Akpolat, alkol, fuhuş ve madde bağımlılığına karşı savaşacağını vurguladı.

DİYARBAKIR’ın Kayapınar İlçesi’ne bağlı Huzurevleri Mahallesi’nde muhtarlığına adaylığını koyan 5 çocuk annesi, 66 yaşındaki Hanife Polat, 4 erkeğe rakip oldu.  

Mahalleye kadın elinin değmesi gerektiğini belirten Akpolat, bölgede feodal bir yapıdan kaynaklı kadınları sürekli arka planda bıraktığını, buna "dur" diyeceğini kaydetti. Uzun süredir BDP Kayapınar ilçesinde çalışmalarda yer aldığını belirten Akpolat, bu yapı içersinde muhtar adayı olmaya karar verdiğini söyledi. Kadınlar olarak her türlü başarıya imza atabilmenin önemine dikkat çeken Akpolat, bu imkanın ellerinde olduğunu, değerinin iyi bilinmesi gerektiğini söyledi. Bu zamana kadar muhtarlığın erkeklerin elinde olduğunu söyleyen Akpolat, "Artık kadınların her alanda olması gerekiyor. Bende bunu kendi açımdan düşündüm. Kafama yerleştirdim ve muhtar adayı oldum. Bu konuda en büyük desteği de eşim ve çocuklarımdan aldım" dedi.

Kendisiyle birlikte 4 erkek adayın daha olduğunu belirten Akpolat, "Huzurevleri'ne kadın eli değsin. Özellikle kadınlarımızdan ve kızlarımızdan beni desteklemelerini bekliyorum. Bende bu işi anlımın akıyla yapmayı ve mahalleye katkı sunmayı istiyorum. Halkla el ele verirsek başaramayacağımız hiç bir şey yoktur. Sadece erkekler başarır algısını yıkmak gerekiyor. Kadınlar isterse en iyisini en güzelini yapar" diye konuştu.  

Günümüzde gençler üzerinde oynanmak istenen kirli oyunların olduğuna dikkat çeken Akpolat, "Alkol, fuhuş, madde bağımlılığı gibi durumların önüne geçmek için mahalleli ile ve aileler ile birlikte ortak çalışmak ve bunların önüne geçmek için çalışacağız" dedi. 

5-cocuk-annesi-polat,-4-erkege-rakip-oldu----(1).jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.