5 kayyumun yeri değişti

5 kayyumun yeri değişti
Diyarbakır’da Halkların Demokratik Partisi (HDP)’li belediye başkanlarının yerine atanan ve 2 yıldır görev yapan 5 kayyumun görev yeri değişti.

TİGRİS HABER Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile bulundukları yerlerde görev sürelerini tamamlayan veya hizmet ve mazeretleri gereğince kararname kapsamına alınan 624 mülki idare amirinin görev yerleri değiştirildi. Atamalar, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 2. ve 3. maddeleri gereğince yapıldı. Buna göre Diyarbakır’da da önemli değişikliklere gidildi. HDP’li belediye başkanlarının yerine atanan 5 kayyumun görev yeri değişti. Hazro Kaymakamı Ferhat Vardar, Trabzon’un Beşikdüzü İlçesi’ne, Bismil Kaymakamı Hamza Türkmen Kars’ın Kağızman İlçesi’ne, Hani Kaymakamı Turan Soğukoluk Denizli’nin Çivril İlçesi’ne, Lice Kaymakamı Cevdet Baykal ise Erzurum’un Oltu İlçesi’ne atandı. Ergani Kaymakamı Abdulselam Öztürk’ün ataması ise Bilgi Teknoloji Başkanlığı’na yapıldı.

İki vali yardımcısının da yeri değişti

Diyarbakır’daki iki vali yardımcısından Ahmet Yıldız Bayburt Vali Yardımcısı olarak atanırken, Vali Yardımcısı Onur Yeniay, Hukuk Müşavirliği görevine getirildi. Diyarbakır’ın 5 ilçesine de yeni kaymakam atandı. Kars Digor Kaymakamı Enver Zengince Bismil’e, Kütahya Dumlupınar Kaymakamı Salih Sak Hazro’ya, Konya Tuzlusu Kaymakamı Abdullah Yüksel Hani’ye, Sivas Akıncılar Kaymakamı Muhammed Evlice Lice’ye, Ağrı Tutak Kaymakamı Ahmet Karaaslan ise Ergani’ye atandı. (Haber Merkezi)

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.