'5 yıldır sahte hukukla mücadele ettik'

'5 yıldır sahte hukukla mücadele ettik'
Ercan Güneş , 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonuna dikkat çekerek, "Biz, 5 yıldır bu sahte hukukla mücadele ettik" dedi.

MARDİN  -"KCK" Mardin davasından tahliye edilen Mardin eski İl Genel Meclis Başkanı Nazım Kök, hükümetin süreci günlük değişiklikler üzerinde götürüldüğünü belirtirken, Ercan Güneş ise, 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonuna dikkat çekerek, "Biz, 5 yıldır bu sahte hukukla mücadele ettik" dedi.


Mardin'de 2009 yılında "KCK" adı altında gerçekleşen operasyon sonucu aralarında BDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım'ın da bulunduğu 22 Kürt siyasetçi hakkında "KCK yöneticisi ve üyesi olmak" iddiasıyla dava açıldı. Geçen ay görülen duruşmada, tutuklu bulunan 8 siyasetçiden 7'si 5 yıl aradan sonra tahliye edildi. Mardin eski İl Genel Meclis Başkanı Nazım Kök ile Ercan Güneş, Davut Bozan ve İsa Durç, "KCK" adı altında yürütülen operasyonları ve 5 yılda yaşanan gelişmelere ilişkin değerlendirmede bulundu. 

"KCK" adı altında yürütülen operasyonlarla Kürtlere yönelik siyasi bir soykırım gerçekleştirmenin amaçlandığını belirten Mardin Eski İl Genel Meclisi Başkanı Nazım Kök, operasyonların AKP hükümeti ve Fethullah Gülen cemaati tarafından ortak bir konsensüs sağlanarak yapıldığını kaydetti. Kök, "Bu yapılar öyle bir hale geldi ki, sistemin içinde karşı karşıya kaldılar. Nedeni ise iktidarın, yetkilerini devlete uygulamak istemesiydi. Şimdi ise ellerindeki yetkiler ile birbirlerine karşı geldiler. Şu anda her 2 kesim birbirini suçluyor. Çatışmaların amacı bu 5 yıl içinde yaptıkları üzerinden kendilerini temize çıkarmaktır. Ve şu anda AKP kendisi için anayasal değişlikler de gerçekleştiriyor" dedi. Hükümetin kendisini aklamaya çalışma isteminden kaynaklı bir takım değişikliklere mecbur kaldığının altını çizen Kök, AKP hükümetinin "KCK" adı altında yürütülen operasyonların sorumluluğunu cemaate yüklemek istediğini söyledi. Kök, "Bunun için bazı adımlar attı. Bu süreçte bırakılan vekil arkadaşlarımız gibi. KCK genel dosyalarında farklı bir şey yok. Yapılan yasal değişiklikler, Mardin KCK davasın da üzerinde etkisini gösterdi. Mahkeme başkanlarını ve savcıları değiştirdi. Mevcut yaşanan süreç bizim dosyalarımıza etki etti" diye belirtti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.