50 bin çiftçi Allah'ın rahmetini bekleyecek!

50 bin çiftçi Allah'ın rahmetini bekleyecek!
Mardin’de 50 bin çiftçiyi ilgilendiren elektrik sıkıntısı DEDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Atalay’ın “Ekmeyin, elektrik vermeyeceğiz” açıklaması ile yeni bir boyut kazandı.

Gönül Morkoç

TİGRİS HABER - Mardin’de 50 bin çiftçiyi ilgilendiren elektrik sıkıntısı DEDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Atalay’ın “Ekmeyin, elektrik vermeyeceğiz” açıklaması ile yeni bir boyut kazandı. Ziraat odası başkanları “Yağmuru bekleyeceğiz, başka çaremiz var mı?” diyerek tepki gösterdi.

Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Siirt, Batman ve Şırnak’a enerji dağıtan Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Atalay, bölgede borcunu ödemeyen çiftçilere artık elektrik vermeyeceklerini belirterek “Borcunu ödemeyen çiftçilerimizi uyarıyoruz, şimdiden ekin ekmeyin, bizim size elektrik verecek gücümüz artık yok” demişti. Atalay’ın açıklaması Mardin, Diyarbakır ve Şanlıurfa gibi illerde yaz ortasında ikinci ürün olarak pamuk ve mısır eken çiftçilerde şok etkisi yarattı. Her yıl 900 bin dönümde pamuk, 100 bin dönümde de mısır ekimi yapılan Mardin Ovası, Türkiye’nin mısır üretiminin yaklaşık yüzde 11’ini karşılıyor. Ovada yıllık 57 bin tonun üzerinde de pamuk hasadı yapılıyor.

100 dönüme 180 bin liralık fatura

Tigris Haber’e konuşan Mardin Artuklu Ziraat Odası Başkanı Tacettin Hazar, ilçede tarım üretimi yapan 6 bin 800 çiftçiden bin 500’ünün elektrik borcu nedeniyle icralık olduğunu söyledi. 100 dönüme 170-180 bin liralık elektrik faturası geldiğine dikkat çeken Hazar, “750 çiftçimiz haciz kararının durdurulması için savcılığa başvurdu, ancak henüz bir karar çıkmadı” dedi.

‘Yağmuru bekleyeceğiz’

DEDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Atalay’ın “elektrik vermeyeceğiz, ekmesinler” açıklamasına tepki gösteren Tacettin Hazar, “Çiftçilerimiz ürününü ekecek, DEDAŞ elektrik vermezse, Allah’ın rahmetini, yağmuru bekleyeceğiz. Başka çaremiz var mı?” diye konuştu.

‘Elektrik yoksa ekmeyeceğiz’

3 bin 500 çiftçinin 400 bin dönüm arazide pamuk ve mısır üretimi yaptığı Derik’te çiftçilerin yüzde 15’i elektrik borcundan dolayı icralık durumda. Derik Ziraat Odası Başkanı Mehmet Faruk Temelli, “Şuan buğday dönemi. Mısır ve pamuk ekimi yaz döneminde, DEDAŞ elektrik vermezse ekmeyeceğiz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.